Anna S. Bastholm Jensen og designbureauet AM er nomineret til Årets KEApraktik, fordi hun omsatte den nyeste viden og værktøjer til konkret værdi for AM – og de skabte rammerne, der gjorde det muligt.

 

AM er et anerkendt designbureau, men ikke desto mindre kom Anna med kompetencer, de ikke selv havde, blandt andet nye prototyping- og designværktøjer såsom Sketch. Ligesom hun gjorde brug af både de færdigheder hun fik på Multimediedesignuddannelsen og siden overbygningen i Brand design på Design & Business.

”Hun kommer med de nyeste værktøjer. Og de tager til gengæld hende og hendes kompetencer alvorligt, og hun får stort ansvar og egne projekter,” bemærkede juryen.

Anna S. Bastholm Jensen fik indført softwaren Sketch, som AM ikke før havde arbejdet i, men som har gjort webdesign-processen for dem lettere. Men også konkrete opgaver for kunder:

”I et pitch til en virksomhed vandt min præsentation, og jeg fik efterfølgende opgaven og lov til at sidde som den ansvarlige designer,” siger Anna S. Bastholm Jensen.Skærmbillede 2018 04 11 kl. 10.07.56

For AM handler det at have praktikanter ikke bare om ekstra hænder i forhold til at løfte opgaver:

”Vi ser det som en kæmpe gave at samarbejde med praktikanter, fordi de kender de nyeste designtendenser og bliver uddannet i de nyeste teorier og designprogrammer. Praktikanterne udfordrer os og er dermed også med til at uddanne og udvikle os som designbureau. Vi har ad flere omgange arbejdet sammen med praktikanter fra KEA, og vi har alle gange oplevet dem som dygtige og talentfulde designere, som er erhvervsparate og nysgerrige på at lære mere,” siger Søren Kryger Jensen.

Et praktikforløb hos AM går begge veje.

”Vi er omvendt med til at oplære og uddanne den studerende via opgaver og sparring, og derfor oplever vi nomineringen som et stort skulderklap og anerkendelse af den måde, vi håndterer, uddanner og planlægger et praktikantforløb på.”

Og netop sparringen var noget af det juryen lagde vægt på i nomineringen af AM:

”Grafiske designere kan godt have svært ved at tage kritik, men det er tydeligt, at den her virksomhed mestrer en stærk feedback kultur. De er åbne, og der er stor vidensdeling.”

Mens Anna bragte nye værktøjer og metoder ind i virksomheden, lærte hun til gengæld meget om kundepræsentationer, pitches og udarbejdelse af print-materiale.

“Hvis man ønskede ansvar, blev det givet, og teamet af designere var ivrige efter at lære fra sig,” siger Anna S. Bastholm Jensen som efterfølgende er blevet fastansat i virksomheden.

” Udover at være en pissedygtig designer, der kan sit håndværk til UG, så oplevede vi Anna som en teamplayer, der tør tage initiativ og ikke er bange for at arbejde selvstændig. Hun er spørgelysten og nysgerrig, og når hun bliver stillet opgaver er det altid med et gå på mod og den rette indstilling til at tingene blev gjort ordentligt,” siger Søren Kryger Jensen, AM.

Anna S. Bastholm Jensen er sammen med fire andre studerende og virksomheder nomineret til Årets KEApraktik. Vinderen offentliggøres den 24.april og går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, som i år afholdes i LEGO House i Billund den 16.maj.

Juryen, som har udvalgt de fem nominerede til Årets KEApraktik blandt de mange indstillinger, bestod i år af Anne Christine Persson, CEO i Monies, Mikkel Jespersen fra 1508 og Charlotte Teinby, HR Business Partner i Solar.