Igen i år kårer KEA Årets Underviser, og i løbet af oktober afslører vi løbende de seks nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 20. oktober.

”De studerendes udtalelser rører mig dybt, fordi ønsker at være en underviser, der gør en forskel for de studerende, mens de er på KEA.”

Ordene er Anette Ristorp Ohlsens, som er den tredje ud af i alt seks nominerede til prisen som Årets Underviser på KEA.

Blå bog: Anette Ristorp Ohlsen

  • Underviser på PBA i Optometri
  • Har været på KEA i 13 år
  • Uddannet optiker i 1989 og har i 11 år arbejdet i optikforretninger.
  • Har været underviser siden 2000 på TEC. Blev i 2007 flyttet med over til KEA, da optometri­uddannelsen blev ændret til en professionsbachelor

Anette Ristorp Ohlsen er som alle de andre nominerede blevet indstillet af sine studerende, og det er især ord som inddragelse og udvikling, feedback fra studerende til udvikling af undervisningen og brugen af forsknings- og innovationsprojekter i undervisningen, der går igen i indstillingerne.

”Feedback både til de studerende, og fra de studerende er en vigtig del af min tilgang til undervisning. Jeg mener, at dialog er vejen frem i forbindelse med at skabe det bedste læringsmiljø,” siger Anette Ristorp Ohlsen.

”Jeg er meget opmærksom på at inddrage de studerendes kommende branche ind i undervisningen. Det er helt afgørende, da der er tale om de studerendes fremtidige arbejdsliv, og det er mit job at støtte dem i, at de bliver de bedste optometrister, de kan blive. Derfor har jeg hele tiden fokus på de nyeste tendenser og udvikling indenfor optometri. Den viden henter jeg via forskellige projekter på KEA, indenfor mit netværk i branchen og holder øje med hvad der rør sig på den internationale scene.”

Hvad er specielt ved din måde at undervise på?

”Jeg er tålmodig, rummelig, forstående, god til at lytte, god til at forklare og møder den enkelte studerende hvor de nu er. Jeg er også meget struktureret, så de studerende ved hvad de skal, hvornår.”

Allerede som 12-årig blev Anette Ristorp Ohlsen opfordret til at blive lærer af sin far, men unge Anette var ikke enig. Derfor gik der 20 år, før hun kom ind i underviserverdenen, hvor hun er den dag i dag.

En af dine studerende har i sin indstilling skrevet følgende om dig og din undervisning:

”Jeg indstiller Anette Ristorp som årets underviser, fordi hun formår at gøre et særdeles vanskeligt, abstrakt og svært emne forståeligt, og fordi hun i kraft af sine menneskelige egenskaber formår at skabe et trygt og anerkendende læringsmiljø, der motiverer de studerende til nysgerrigt at fordybe sig i den faglige grundkerne i optikerfaget.”

Hvad tænker du om den udtalelse?

”Den udtalelse gør mig utrolig glad. Det betyder, at det jeg prøver at planlægge i forbindelse med hver undervisningslektion, rent faktisk lykkes,” siger Anette Ristorp Ohlsen, der er stolt over sin nominering.

Hvad betyder nomineringen for dig?

”Det betyder virkelig meget at blive nomineret, og jeg er faktisk også ret stolt. Jeg er blevet indstillet af dem, som jeg er sammen med hver dag på KEA. Det engagement jeg lægger i mit arbejde, bliver set af dem der kender mig bedst, og derfor betyder deres nominering utrolig meget for mig.”

De nominerede er valgt ud fra en gruppe af indstillede undervisere, der favner bredt på KEA. Vinderen er herefter fundet af en jury bestående af Lia Leffland, Pia Allerslev, Christian Tangkjær samt en studerende fra KEA. Vinderen offentliggøres til KEAs medarbejderdag den 20. oktober.