Frigg Harlung er i praktik på CPH:DOX. Her har hun været med til at skabe projektet Everyday, der bryder strømmen af flygtige snapchats og overfladiske artikler, og i stedet lader danskerne fortælle personlige historier via små videoer.

Videofortællinger er ikke længere forbeholdt professionelle filmfolk. Vores smartphones og tablets har højtudviklede kameraer, og gennem de sociale medier møder vi dagligt masser af brugergenerede videoer. Men selvom vi er trænede brugere, er vi langt mindre erfarne som skabere.

Derfor har CPH:DOX lanceret Everyday: En ny online video­ og medieplatform, hvor du kan finde inspiration til dine egne historier, filme dine fortællinger og uploade dine videoer. Everyday skal give plads til perspektiver, der ellers udebliver i det øvrige mediebillede.

Og det projekt har Frigg Harlung altså været redaktionel assistent på som en del af sin praktik hos CPH:DOX. Og det går godt i spænd med hendes studier på PBA i Design & Business med speciale i Communication Design:

”Vi havde fx et forløb på 5. Semester, hvor vi skulle lave podcasts. Her lærte vi, hvordan man leverer sin historie overbevisende og interessant. Det er også, hvad Everyday gør – plus en ekstra dimension i form af videomediet, hvor historien bliver en komponent i det samlede billede. Jeg kan samtidig også se, hvad de værktøjer, jeg har lært, faktisk skal bruges til, for det kræver noget at fortælle selv den mest vilde historie på en spændende og overbevisende måde.”

Op til CPH:DOX i november bliver de mest interessante, udfordrende og kreative videoer nomineret til en årligt tilbagevendende pris, ligesom de bedste produktioner bliver vist på festivalen.

Everyday samarbejder med landets dygtigste dokumentarister, fotografer og historiefortællere, som tilbyder både online inspirationsvideoer og workshops over hele landet.

Har du en historie, du gerne vil fortælle, en holdning du gerne vil udtrykke, eller en vision du gerne vil realisere? Så gå ind på everydayproject.dk og find tips til gode fortællinger, how to-­guides til videoproduktion og motivationen til at give dig i kast med din egen historie. Upload videoen, del din hverdag og vær med til at sætte ord og billeder på din historie, så den kan blive en aktiv del af vores fælles historie.

Find Everyday på Facebook