Alexander og vennen Hans har tilbragt hver weekend siden april på festivalpladsen, brugt 120.000 kr. og ikke set en eneste koncert. Til gengæld står de bag en af de vildeste camps på festivalen.

Alexander Kreativ er 22 år og læser multimediedesign på KEA. Sammen med vennen Hans har han bygget Camp Kuwamba i Dream City – en borglignende konstruktion med lounge, to tårne og ikke mindst et kæmpe lydsystem, som kører på solenergi, og som leverer nogle vilde fester til gæsterne på Roskilde Festival.

Indtil videre har det kostet dem 120.000 kr. som de har finansieret ved at leve på en sten.  Men det er det hele værd:

”Når folk kommer op siger tak, eller man møder nogle ude på pladsen, og de siger ’Hey, det er jer fra Kuwamba, det er fantastisk, det I laver for os andre’, så er det det hele værd,” siger Alexander Kreativ, som sammen med 18-årige Hans skaber fester om aftenen og lounge om dagen.

De mødte hinanden i køen til sidste års festival, hvor de hurtigt fandt ud af, at de delte samme passion for lyd og for festivalen.

”Det er den bedste uge på året. Vi havde det begge sådan, at vi ikke kunne få nok.”

Siden 22. April har de to venner ”været på græs”. Hver weekend er de taget ud til festivalpladsen og nærmere bestemt området kaldet Dream City.

Hvordan er det at være her, når der ikke er festival?

”Lidt som festival, fordi folk slår telte op og sover herude her i weekenden. Bodegaen holder åbent, og så sidder folk deroppe og hygger og drikker øl og laver bål.”

Selvom dette års festival knap er overstået, er de allerede gået i gang med at planlægge næste år.

”Vi vil gerne forny det hvert år. Det skal ikke nødvendigvis være større, kun lydsystemet – det bliver dobbelt så stort. Vi vil også gerne have en konfettiudløser til bomberør, så man kan have fyrværkeri hernede, uden at det er rigtig fyrværkeri. Vi vil også gerne have mobiloplader-stationer inde i tårnene, så folk kan komme og lade deres telefoner, fordi vi har så meget overskudsstrøm fra solpanelerne.”

Alexander er glad for friheden på KEA og det, at han har haft mulighed for at arbejde på camp-projekt undervejs. Han planlægger desuden at starte sit eget firma og gå i praktik i det:

"KEA er et sted, der sætter iværksættere i gang," siger Alexander Kreativ.

Han er ikke i tvivl om, at der også er en Camp Kuwamba de næste 10 år. Mindst.

”For Hans og jeg er det den fedeste uge på året. Og den energi jeg får denne uge, kan jeg leve på et år. Jeg drømmer om at blive en del af de 50 mennesker, der er fastansat på Roskilde,” siger Alexander. Alligevel er det ikke koncerterne, der trækker:

”Sidste år så jeg halvanden koncert, og Hans så slet ikke nogle. Musikken er ikke længere så vigtig. Det er campinglivet. Det er at kunne skabe noget her, som giver en masse til de andre gæster.”