Står du med en god forretningsidé, og ved du hvordan den skal føres ud i livet, men mangler kapital? Så har du nu mulighed for at ansøge om legater fra Innovativ Business - i år med en samlet pulje på 170.000 kr. til nye innovative forretningsidéer, udviklingsprojekter og undervisningsforløb.

Det er ikke mangel på drivkraft, der sætter en stopper for innovative ildsjæle. Ej heller er det mangel på idé- eller initiativrigdom. Ofte er det mangel på kapital, der kan få selv de bedste idéer til forblive på tegnebrættet. Et legat fra Innovativ Business kan være medvirkende til at fremme realiseringen af den gode idé, så den kommer ud over rampen.

Således blev bl.a. Louise M. Ferslev, med modtagelsen af legatet i 2015, hjulpet på vej med udviklingen og lanceringen af MyMonii app’en, der hjælper børn og unge i Danmark til en bedre finansiel forståelse. 

Legatet gives til elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, handelsskoler og  erhvervsakademier, som udmærker sig ved udviklingen af innovative og kommercielt bæredygtige idéer og forretningsløsninger. Men også uddannelsesinstitutioner kan komme i betragtning for innovative didaktiske og pædagogiske udviklingsprojekter.

I år uddeles en pulje på i alt 170.000 kr. Du/I kan komme i betragtning til et legat ved at sende en ansøgning senest 18. april. Herefter inviteres seks ansøgere til at pitche deres idéer for juryen ved uddelingsarrangementet på KEA - Københavns Erhvervsakademi d. 19. maj. Alle seks udvalgte deltagere vil modtage et legat. Juryen fastsætter beløbenes størrelse på dagen. 

Der er frist for ansøgninger 18. april 2017

Find ansøgningsskemaet og yderligere informationer på www.kea.dk/innovativbusiness.

Legaterne uddeles ved uddelingsevent fredag den 19. maj kl. 10.30-12.30 på KEA Guldbergsgade, København N. 

Spørgsmål til legatet kan stilles til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OM LEGATET

Legatet belønner elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og erhvervsakademier, som på særligt fremragende måde har udmærket sig ved innovative eller udviklingsmæssige initiativer, forretningsidéer og produkter. I år uddeles i alt 170.000 kr. 

Kriterierne for udvælgelsen af legatmodtagerne er:

  • Ansøgninger der handler om at gøre en god idé til en god forretning (produkt).
  • Ansøgninger der stiler mod at give de studerende/eleverne innovative kompetencer og/eller motiverer til iværksætteri.
  • Deltagelse og pitch ved uddelingseventet 19. maj (mellem kl. 10.30-12.30)

Ansøgere til legatet bedes indsende ansøgningsskema, hvori de initiativer eller aktiviteter, som ligger til grund for ansøgningen, er beskrevet suppleret med en kort omtale af den måde legatmidlerne tænkes anvendt til fortsat udvikling.

Juryen består af iværksætterne:

  • Mads Peter Veiby medstifter af bl.a. M1 A/S, SpilNU A/S og PARKPARK A/S
  • Jacob Risgaard medstifter af coolshop.dk

Legatets bestyrelse består af:

  • Ingo Østerskov (formand), rektor Københavns Erhvervsakademi (KEA)
  • Mette Greisen, uddannelsesdirektør Erhvervsakademi Lillebælt
  • Poul Bak Søe Jeppesen, direktør Aalborg Handelsskole
  • Steen Sørensen, direktør ZBC