Det ikke kun fremtidens hospital, der skyder op på byggepladsen ved Hvidovre Hospital. Også fremtidens håndværkere og byggeledere bliver udklækket her. Simon er en af dem.

Arbejdet med at bygge et nyt og moderne hospital i Hvidovre er i fuld gang. Et arbejde der kræver faglærte håndværkere og uddannede byggeledere, men Region Hovedstaden har også en politisk målsætning om, at 10 procent af håndværkerne på regionens byggerier, skal være studerende i praktik. Simon Ernesto Davide Castellano fra KEA er en af dem:

”Det er superfedt at være med til at bygge et hospital. Det er noget, som er synligt i landskabet, og betyder utroligt meget for en masse mennesker”, fortæller Simon, som er i praktik i virksomheden LM BYG A/S, der har den 40.000 m2 store råhus-entreprise for Nyt Hospital Hvidovre.

Det handler om mennesker

Simon droppede egentlig ud af gymnasiet som 17-årig og arbejdede derefter som ufaglært jord- og betonarbejder. Siden tog han en uddannelse som bygningstruktør, og er i dag i gang med at videreuddanne sig til byggekoordinator på KEA.

Han er særligt glad for, at være i praktik på netop et hospitalsbyggeri:

”Det handler også om mennesker, når man bygger et hospital. Faktisk har en af mine bedste venner netop født på Hvidovre Hospital, og det er fedt at tænke på, at hvis de eller nogle andre skal føde igen om tre år, så har jeg været med til at bygge den bygning, hvor det sker”, siger Simon.

Allerede fra begyndelsen af sin praktik fik Simon masser af ansvar, og det sætter han stor pris på.

”Nyt Hospital Hvidovre er et kæmpeprojekt, hvilket giver mig som praktikant nogle rigtig gode muligheder for at udvikle mig”, fortæller Simon.

”Vi har alle et ansvar i forhold til at uddanne den næste generation, og derfor er det også vigtigt, at de får noget ud af deres praktik,” forklarer Henrik Bendix Olsen, som er byggechef på Nyt Hospital Hvidovre.