Der var nærmest festivalstemning til KEAs Åbent Hus, som tiltrak 1.935 besøgende både fysisk og online, der blev klogere på KEA og den helt rigtige uddannelse.

Det særlige ved KEA er, at alle uddannelser kombinerer teori og praksis, og det var tydeligere end nogensinde til Åbent Hus i dag.

Hvilket blandt andet blev bemærket af Malte, som egentlig havde tænkt, at han skulle læse på DTU, men som på opfordring af sin kæreste kom for at tjekke KEA ud. Han faldt for uddannelsen til Automationsteknolog, "fordi den er mere hands on end DTU" – og så var han vild med stemningen på KEA.

Han var også forbi standen hos top up-uddannelsen Produktudvikling & Teknisk Integration, fordi den lød spændende, og fordi den giver ham mulighed for eventuelt at tage en kandidat bagefter.

Den havde jeg aldrig overvejet, hvis ikke jeg havde været her i dag

 

Hos Energiteknologerne illustrerede et dukkehus, hvordan de arbejder med jordvarme, solceller, vindenergi og meget andet, som alt sammen spiller ind i den grønne omstilling. Lige ved siden af havde Energimanagement en stand.

Sara er super interesseret i IT og vild med at programmere og tegne, så hun kom egentlig for at blive klogere på Multimedie Design, men fandt tilfældigvis forbi uddannelsen i Energimanagement:

”Den havde jeg aldrig overvejet, hvis ikke jeg havde været her i dag. Jeg synes det lyder spændende, så nu vil jeg kigge nærmere på den.”

Ann Buch er mentor for unge mellem 18-30 år i Ballerup, og hun tager dem altid med til Åbent Hus på KEA:

”Det fede er, at de unge mennesker oplever nogle andre ting, end det de troede, de skulle. Sidst havde jeg fx en ung mand med, som endte med at studere til Kort & landmålingstekniker, hvilket var noget helt andet, end han troede, han skulle – og ingen af os kendte uddannelsen, før vi kom. Jeg bruger Åbent Hus på KEA til at skabe inspiration og åbne øjnene for det, man ikke vidste, man ville vide.”

aabent hus feb 2023 27I kantinen var alle labs og andre centrale enheder på KEA samlet.

Hos Material Design Lab kunne man blive klog på, hvordan KEA arbejder med fremtidens bæredygtige materialer, og hos Tech & Story Lab kunne man prøve at springe ud fra et højhus i Virtual Reality eller køre om kap i et robot-race og ikke mindst eksperimentere med teknologier og skabe fængende fortællinger. Lab’et indeholder både podcast-studio, en streaming-station, en lysboks til at tage produktbilleder og en masse udstyr som kameraer, mikrofoner og lysudstyr til VR-gear, AI-teknologier, RaspberryPi’s og meget mere.

Mulighed for at udleve iværksætterdrømmen

aabent hus feb 2023 102Standene i kantinen viste også, at KEA er meget andet end selve uddannelserne. Det er også et mangfoldigt studieliv og gode muligheder for at blive iværksætter.

Hos KEA Startup Hub præsenterede nuværende KEA-studerende deres iværksætterprojekter sammen med studerende fra KEA Ignite, og man kunne betragte en Wall of fame med tidligere KEA-studerende, der er blevet iværksættere.

Det gav mulighed for at høre om, hvordan KEA arbejder med iværksætteri, og hvordan vi kan hjælpe dig til at udleve dine iværksætterdrømme.

Kender du typen, der får job?

Alle KEAs uddannelser har et tæt samarbejde med erhvervslivet, og 34 procent af KEAs dimittender får fast job gennem deres studiejob, praktik eller afsluttende opgave. Hos KEA Karriere & Relationer kunne man få en snak om sine fremtidsmuligheder, hvad du kan blive med en uddannelse fra KEA og prøve Kender du typen-boardet, som gik ud på at gætte, hvor forskellige dimittender havde fået job.

”Det er en måde at vise, hvad vores studerende kan blive, hvor og hvilke jobtyper de får. Og så er der selvfølgelig også de gode overraskelser som fx en tidligere balletdanser, der nu sidder i finansiel services hos Ernest & Young med en uddannelse i Økonomi & IT. Vi vil gerne vise diversiteten i vores uddannelse og i vores studerende og dimittender,” siger Signe Rasch, specialkonsulent.

NEXT med for første gang

aabent hus feb 2023 15Som noget helt nyt havde ungdomsuddannelsen Next en stand til KEAs åbne hus, hvilket måske kan synes underligt. Men faktisk er det sådan, at man både kan tage en erhvervsuddannelse efter gymnasiet og efter en videregående uddannelse på KEA, og så er der generelt mange, der ved en masse om gymnasiet, men ikke så meget om erhvervsuddannelserne:

”Hvis der kommer nogle unge mennesker, som ved, at de gerne vil på KEA engang, men ikke har en ungdomsuddannelse endnu, kan vi præsentere dem for et udsnit af de erhvervsuddannelser, vi tilbyder.”

Next har også gymnasiale uddannelser, men havde valgt at fokusere på erhvervsuddannelserne.

”De fleste kender gymnasiet, men færre kender til erhvervsuddannelserne og den vej ind på arbejdsmarkedet og en videregående uddannelse.”

De besøgende på standen var en blanding af nogen, som ikke havde en ungdomsuddannelse endnu, og studenter som var nysgerrige på at bygge ovenpå og få noget håndværksmæssig erfaring, inden de startede på KEA – hvilket nogen virksomheder sætter pris på.

Der er ingen aldersgrænse på en erhvervsuddannelse, og du kan få SU (og elevløn) uden at bruge af din SU til din videregående uddannelse – det er to forskellige ’SU-kasser’.

Det bedste af to verdener

1.695 mennesker dukkede fysisk op til Åbent Hus, mens 240 deltog online via de streamede oplæg - nogle uddannelser lavede deciderede hybrid-oplæg, hvor en studerende svarede på spørgsmål i online chatten, mens der var oplæg i det fysiske rum. Spørgsmålene fra online chatten, blev også stillet til salen og var dermed med til at skabe en aktiv og god samtale begge steder.

”Det viser, hvordan det bedste af den fysiske og online verden kan kobles sammen, sådan at både de tilstedeværende i det fysiske rum, og dem der er med online, får mest muligt ud af at være med til Åbent Hus på KEA,” siger uddannelseskonsulent, Peter Rudbeck.