"Jeg startede på uddannelsen som el-installatør, fordi jeg havde en idé om, at jeg skulle drive en installatørforretning en dag, men det, har jeg erfaret, ikke var den rigtige timing, og jeg har fundet en anden vej. Jeg tror ikke, jeg havde forstillet mig, hvor mange muligheder, der vil være, når man bliver el-installatør." 

Niklas Rønde Stenild dimitterede fra uddannelsen el-installatør i i 2018. I dag arbejder Niklas som Salgsingeniør hos Pro Automatic, og vi har snakket med ham om hans tid på KEA og hans karriere.

Q & A: 

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Lærerigt."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Projektarbejde ved semesterafslutning. Det var rigtige byggeprojekter, så vi fik udleveret noget af det materiale, som entreprenøren havde på sagen. Det synes jeg var rigtig godt og motiverende. Det store projekt ved 2. semester var i gang med af blive bygget, så vi var på eget initiativ ude og se lokationen og fik sat et interview op med bygherren. Det gav en god følelse af, at det var noget, vi kunne bruge efter vores uddannelse.

Jeg havde Thomas Gustavsen, som var rigtig god, han var blandet andet god til at forklare teorien på flere måder, og det er i min verden et kæmpe plus, når en underviser formår det."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Det ene år til fastelavn mødte stort set hele klassen op i udklædning og havde undervisning. På det tidspunkt havde vi undervisning på KEA adresse på Landskronagade, som lå lidt væk fra de andre KEA uddannelser. Vi fik selv sat en tønde op og slået katten af tønden, for så efterfølgende at tage over på Lygten, hvor der også var tøndeslagning - og det lykkedes min ene klassekammerat at vinde begge steder."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A:"Jeg tror ikke, der er noget, som jeg vil ændre. Jeg husker tilbage på studiet som en rigtig god tid. Både socialt og læringsmæssig."

IMG 4009

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Mit første job var som entrepriseleder hos Hoffmann. Jeg havde været i praktik og forsatte som studentermedhjælper for til sidst at blive tilbudt fast job. Det var en super god mulighed at være i praktik et sted, hvor jeg godt vidste, at der kunne være en mulighed for at få job efter min uddannelse."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A:  "Jeg startede på studiet, fordi jeg havde en idé om, at jeg skulle drive en installatørforretning en dag, men det, har jeg erfaret, ikke var den rigtige timing, og jeg har fundet en anden vej. Jeg tror ikke, jeg havde forstillet mig, hvor mange muligheder, der vil være, når man bliver el-installatør."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud somSalgsingeniør hos Pro Automatic? 
A: "Hos Pro Automatic producerer vi el-tavler i alle varianter. Med meget store effekt-fordelingstavler, små boligtavler eller fx eltavler til ladestander osv. Det betyder, at en typisk arbejdsdag kan være meget varierende. Jeg vil mene, at man som sælger hos Pro Automatic ikke har et typisk sælgerjob. Der er selvfølgelig en hel del kundekontakt med telefonsamtaler og besøg, men der er også tit, hvor vi er med helt tæt på opgaverne og guider og vejleder kunden til at få den rigtige løsning, så der er en hel del teknik og viden, og det kan jeg rigtig godt lide."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Mulighederne. Jeg har på forholdsvis kort tid haft flere forskellige stillinger med vidt forskellige arbejdsopgaver. De sidste to jobs jeg har haft, er jeg blevet ”headhuntet” til, og det er jeg stolt af."

IMG 3994

Det personlige... 

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Jeg må nok indrømme, at det ikke bliver til mange bøger. Men jeg har en del tid i bilen, så dér bliver der mest lyttet til Podcast om fodbold."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "I livet vil jeg sige, at jeg er stolt af den famille, jeg har fået med min kone og børn. Uddannelsesmæssigt er jeg meget stolt af, at jeg sluttede af med et 12 tal."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Sove længe! Jeg har små børn, så det er begrænset med søvn 😉"

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 

    1. Kong Christian D.4 for at snakke Københavns byudvikling
    2. C.F. Tietgen for snakke om iværksætteri og drive forretning.
    3. og 4. Nikola Tesla og H.C. Ørsted og snakke om deres opdagelser og nørde el-teori.

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Vær nysgerrig og opsøg alle de muligheder, en uddannelse kan give."