For Sven er det bedste ved hans karriere at se bygningerne, som han har arbejdet med, blive bygget. "Typisk så arbejdede vi i lang tid med at designe bygningerne, så bygningerne er kun linjer på computerskærmen i lang tid. Den følelse af at se sit arbejde blive til noget, ligegyldigt hvor stor eller lille projektet er, er ubegribelig."

Sven Einarsson er uddannet som Bygningskonstruktør i 2017. I dag arbejder han som IKT Leder og bygningskonstruktør hos Schmidt Hammer Lassen Architects. Vi har snakket med ham om KEA og karrieren.

Q & A:

 VIA Oslo teamIKT

DEt OM Kea...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Gruppearbejde"  

Q: Hvem var din yndlingsunderviser?
A: "En af mine yndlingsundervisere (af mange) var Niels Bareet. Han underviste på en rigtigt ”old school” måde, men han havde en uendelig information om bygninger."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "At drikke flere øl i fredagsbaren. Jeg arbejdede meget mens jeg læste på KEA og jeg arbejdede tit fredag aften, så der var ikke så tit tid til at drikke øl med klassekammeraterne."

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Jeg arbejdede i en kort periode i et mindre arkitektfirma efter dimissionen fra KEA, samme firma som jeg var i praktik hos. Men kort derefter så fik jeg job hos Schmidt Hammer Lassen Architects, ved en uopfordret ansøgning.

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A: "I en lang periode da jeg var yngre, så drømte jeg om at være arkitekt. Så det passer meget godt. Da jeg voksede op og blev klogere på branchen, så fandt jeg ud at der var meget mere arbejde omkring design af bygninger og opgaver end kun arkitekten. Så læste jeg til teknisk tegner og arbejdede i et arkitektfirma på Island i en periode som teknisk tegner. Der kunne jeg mærke at jeg var mere interesseret i at planlægge og detaljer i designet end kun arkitekturen. Derfor valgte jeg Bygningskonstruktør-uddannelsen på KEA."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "At se bygningerne, som man har arbejdet med, blive bygget. Typisk så arbejdede vi i lang tid med at designe bygningerne, så bygningerne er kun linjer på computerskærmen i lang tid. Den følelse af at se sit arbejde blive til noget, ligegyldigt hvor stor eller lille projektet er, er ubegribelig."

IMG 2993IMG 3014

DET PERSONLIGE... 

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Jeg har ikke en favoritbog, men jeg læser primært biografier eller bøger omkring historiske emner. Min yndlingspodcast er fra Island ”Í ljósi sögunnar” som oversættes ”I lyset af historien”."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Plukke bær ude i haven (i godt vejr) og lytte til min yndlingspodcast."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne? 
A: "Man skal være åben for ny viden hele tiden og ”det er som vi plejer at gøre” skal ikke være svaret hver gang."