"En af de bedste ting ved min karriere er uden tvivl alle de helt fantastiske kloge og dygtige mennesker, som man får muligheden for at arbejde med undervejs. Jeg sætter også ekstremt meget pris på at få lov til at udfolde mit kreative sind hver dag." fortæller Oliver Victor Wang Hansen, om sin dagligdag som Chief Technology Officer hos Dwarf A/S.

Oliver Victor Wang Hansen er uddannet som multimediedesigner i 2009. I dag arbejder han som Chief Technology Officer hos Dwarf A/S. Vi har snakket med ham om KEA og karrieren.

 Oliver 8

Q & A:

DEt OM Kea...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Brugbart."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul/eller din yndlingsunderviser?
A: "Synes det er svært at udpege et yndlingsmodul eller direkte underviser. Det som jeg synes KEA (eller i hvert fald MMD) kunne, dengang jeg selv studerede der, var at man havde tværgående faglige projekter, hvor vi fik lov til at binde alle de forskellige moduler og kurser ind i et konkret projekt. Generelt fik vi muligheden for at udarbejde projekter helt fra koncept, til design, udvikling, markedsføring osv. Det gjorde, at man relativt hurtigt kunne tale med om områder, som måske ikke var indenfor mit speciale, når man var ude i erhvervslivet. Det er nemlig utroligt vigtigt, at kunne forstå både Design/UX og det forretningsmæssige aspekt, selvom man som jeg har/havde mit primære fokus på udviklerdelen af projekterne. Dette gælder også (og mere end nogensinde før) i branchen. Og det er lige det, som MMD giver dig."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? 
A: "Uh ha, hvor skal jeg starte? Nu var jeg jo en del af Fredagsbar-crewet og har derfor mange dejlige og sjove minder fra alt fra fredagsbarer, fester til rusturer. Dog tror jeg at en af mine sjoveste minder var da vi ”afpressede” ledelsen til at få lov til at tage i sommerhus da vi havde fået en del nye i fredagsbaren og vi havde brug for at blive rystet sammen. Det var en genial weekend hvor vi sørgede for at alle de nye fik båret kulturen videre."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Jamen så skulle det uden tvivl være, at jeg havde joinet ”S.W.A.T.”-teamet som var en slags ekstra hjælpelærer bestående af studerende i forhold til programmeringsdelen af undervisningen. Dette havde jeg valgt at gøre for at sørge for, at endnu flere af dem, jeg gik på studie med, fik det maksimale ud af deres undervisning."

Oliver 2

Oliver 3

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Det var som Webudvikler (dengang havde man ikke ordet FullStack dev) hos SiteLoom CMS. En af mine gode venner Michael spurgte, hvorfor jeg ikke fik mig et udviklerjob i stedet for at arbejde i en Sushi-shop ude på Christianshavn, hvortil jeg svarede, at jeg ikke var sikker på, at jeg var god nok. Jeg fandt hurtigt et stillingsopslag, som dog søgte en fuldtidsansat, selvom jeg stadig studerede og derfor kun kunne besidde et deltidsjob – efter en times interview gik der ikke mere end 20 minutter før min telefon ringede, og jeg fik tilbudt et job. Så til alle jer håbefulde studerende, bare ansøg de steder I finder interessante, I ved aldrig, hvad der kan komme ud af det – og det første job er det sværeste, men det vigtigste."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag?  
A: "Helt tilbage fra folkeskolen ville jeg enten arbejde i et reklamebureau eller være verdens bedste DJ. I dag arbejder jeg i et digitalbureau, hvor vi naturligvis har en DJ-pult. Så all-in-all var jeg heldig at kende til den hylde jeg gerne ville ende på i meget ung alder."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Chief Technology Officer hos Dwarf?
A: "Den er helt ekstrem varierende - mildest talt. Når man arbejder i et firma som har en masse ekstremt dygtige kollegaer, som alle kæmper efter samme mål, så har man lov til at have mange hatte på. Jeg har til dagligt ledelsesansvaret for omkring 25 udviklere samt vores Tech, så man finder mig tit og ofte foran en af vores mange whiteboards med mine kollegaer, hvor vi passioneret diskuterer, hvordan Søren man lige løser et eller andet digital produkt, som ikke er opfundet endnu. Generelt går min dag med meget sparring fra forskellige dele og kompetencer af vores bureau. Udover det handler mit job langt hen ad vejen om at sørge for vores kollegaer har det godt, og at vi altid skubber til status quo af de løsninger vi leverer til vores kunder."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "En af de bedste ting ved min karriere er uden tvivl alle de helt fantastiske kloge og dygtige mennesker, som man får muligheden for at arbejde med undervejs. Jeg kender ikke en branche, hvor så mange ekstremt kompetente mennesker samles om at løse opgaver for super cool brands. Jeg sætter også ekstremt meget pris på at få lov til at udfolde mit kreative sind (ja udvikling er en mega kreativ disciplin) hver dag. Om det er hvordan en bestemt arkitektur passer godt ind for en stor kunde, eller om det er, hvordan vi får løst et eller andet abstraktionslag i koden, som bare kommer til at sørge for det hele spiller."

Oliver 5

DET PERSONLIGE... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen?
A: "Ved ikke om den er sjov, men jeg tror virkeligt meget på at alle mennesker (i hvert fald dem jeg omgås i det daglige) kan og vil gøre det bedst mulige arbejde de står overfor. Derfor sætter jeg altid fokus på at give kollegaer muligheden for at klare udfordringerne bedst muligt uden jeg står og puster dem i nakken."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?
A: "Steve Jobs for at lære omkring hans fejl ”on the road to riches”, Bill Gates for at opleve en af de skarpeste levende hjerner, Frank Sinatra fordi jeg igennem rigtigt mange år har brugt hans lyrik og musik til at komme igennem både gode og dårlige perioder og sidst men ikke mindst H.K.H. Kronprins Frederik fordi jeg nok er lidt skabs-royalist."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Det klart bedste råd jeg vil give til studerende som studerede MMD, WebDev og lignende er, få jer et portfolio-site med det samme, og få lavet en masse af jeres egne sideprojekter. Det er stort set det vigtigste, at vi i erhvervslivet kan se hvad I kan. Dette gøres klart bedst igennem nogle projekter, som vi sammen kan tale om. Et andet råd ville være ”Husk nu at have det sjovt og skab jer et netværk mens i studerer.” Det er altid en fornøjelse senere i ens karriere, at man har nogle bekendte og venner, som man kan mødes med, og derfra også hjælpe hinanden."

 Oliver 7