"Jeg synes, KEA er et diverst uddannelsessted på mange forskellige områder. Der er diversitet i de typer af uddannelser, KEA tilbyder, men jeg oplevede helt klart også diversiteten i de mennesker, jeg mødte på min vej (...) Dette skabte grobund for et godt samarbejde på tværs og gode gruppedynamikker, fordi alle bragte noget forskelligt til bordet qua deres baggrund."

Aleksandar Trifunovic blev færdiguddannet i IT-sikkerhed i 2024. I dag arbejder Aleksandar som konsulent hos PwC, og vi har talt med ham om hans tid på KEA samt om hans karriere.

Q & A: 

DET OM KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Hvis jeg skulle beskrive KEA med ét ord, ville det være divers. Jeg synes, KEA er et diverst uddannelsessted på mange forskellige områder. Der er diversitet i de typer af uddannelser, KEA tilbyder, men jeg oplevede helt klart også diversiteten i de mennesker, jeg mødte på min vej. Vi var forskellige på mange områder - både i forhold til alder, personlighed, baggrund og kultur. Fælles for os alle sammen var vores interesse og passion for IT. Dette skabte grobund for et godt samarbejde på tværs og gode gruppedynamikker, fordi alle bragte noget forskelligt til bordet qua deres baggrund."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser?
A: "Min yndlingsunderviser gennem min tid på KEA var James Hindsgavl Brink. Jeg synes, at James var rigtig god, fordi han var med til at gøre et relativt tungt fag som Governance nemt og interessant at følge med i.

Mit yndlingsmodul var helt klart Incident Response."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Det er svært at sige - jeg har været og er stadig den dag i dag meget tilfreds med det valg, jeg har taget, og den uddannelse jeg valgte. Hvis jeg skulle vælge noget, ville jeg have brugt mere tid på at finde et niche-område inden for IT-sikkerhed, som jeg kunne fordybe mig i og blive ekspert inden for. Når man studerer, har man mere tid til at prioritere dette, og det giver bestemt pote, når man træder ud i sit første job. Det ville have givet mig den fordel, at jeg nemmere kunne placere mig selv i et specifikt område i en virksomhed eller som konsulent. I dag sidder jeg i en stilling, hvor jeg med min baggrund har mulighed for at arbejde med forskellige ting, hvilket bestemt også er rigtig godt." 

IMG 3434

OM KARRIEREn...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Jeg sidder i dag som IT-sikkerhedskonsulent hos PwC. Jeg startede faktisk hos PwC, inden jeg begyndte på KEA. Jeg hørte om deres Hackschool-forløb, som er et initiativ for studerende, der har interesse for og gerne vil blive klogere inden for områder som IT, data, cybersikkerhed og forretningsforståelse. På forløbet får studerende mulighed for at besøge PwC’s kontor til tre forskellige talks. Til hver talk afvikler eksperter fra PwC et fagligt oplæg, og efterfølgende arbejder studerende med emnet. Det hele kulminerer i en case-aften, hvor man får lov til at arbejde med spændende virkelighedsnære cases. Efter endt Hackschool-forløb fik jeg mulighed for at komme ind til en samtale med henblik på at blive studentermedhjælper, og jeg har været en del af PwC lige siden. Jeg synes generelt, at PwC har mange spændende karrieremuligheder, og jeg blev derfor også meget glad, da jeg i foråret fik muligheden og takkede ja til at blive fuldtidsansat i vores Technology Implementation-team."

Q: Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det med det, du laver i dag? 
A: "Fra barnsben har det været ret tydeligt, at jeg skulle arbejde med én af to ting; enten penge (i den finansielle sektor) eller med computere. Da jeg var lille, havde jeg en god forståelse for og interesse i økonomi forstået på den måde, at jeg ofte lavede aftaler med min far, hvor jeg lånte ham mine lommepenge og satte renter på, sådan at jeg kunne få en smule profit via det. Min far syntes naturligvis, at det var sjovt, og han gik altid med på den. Det kom så langt, at jeg også begyndte at lave håndskrevne kontrakter, som jeg fik ham til at underskrive. Udover et naturligt flair for og interesse i økonomi og senere den finansielle sektor, har jeg også altid haft en passion for computere. Lige siden jeg var 6-7 år gammel, har jeg brugt meget tid foran computeren og på at forstå, hvordan forskellige systemer fungerer, samt hvad jeg kunne bruge dem til. Da jeg var 10 år gammel, lavede jeg mine egne hjemmesider, og jeg kunne derfor underholde mig selv i mange timer med det. Jeg endte med at gå computer- og teknologivejen, og jeg har ikke fortrudt et eneste øjeblik siden da."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som konsulent hos PwC?
A: "En dag som konsulent hos PwC kan se ud på mange forskellige måder. Oftest rådgiver man én eller flere kunder i løbet af en dag. Enten arbejder du fysisk ude hos kunden eller på PwC kontoret, men du sidder altid sammen med dit team. Kunderne kan have mange forskellige forespørgsler, og det kan være alt fra et konkret problem, de skal have løst, eller også ønsker de blot en status på det projekt, vi arbejder på. Hos PwC er du meget sjældent alene om projekter, og den gode kommunikation er derfor i højsædet, når vi til dagligt løser problemer i fællesskab. Det er rigtig vigtigt med godt samarbejde, hvor vi bruger hinandens kompetencer til at finde de bedste løsninger."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Jeg får lov at lave noget, jeg synes, er virkelig interessant, og som jeg også har en personlig passion for. Derudover synes jeg, at IT-branchen har en helt særlig jargon, som man måske ikke oplever andre steder. Vi taler alle rigtig godt sammen, og der er altid plads til et godt grin. Her hos PwC er jeg rigtig glad for mit team - vi arbejder godt sammen, og vi er alle med til at gøre vores afdeling og PwC til et rigtig rart sted at være" 

IMG 3336

DET PERSONLIGE... 

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Atomic Habits af James Clear. Bogen handler om, hvordan du gennem små tilpasninger i din hverdag kan ændre dine vaner og derved skabe et sundere og mere effektivt liv for dig selv. Bogen har banet vejen gennem mine uddannelser til her, hvor jeg sidder i dag hos PwC, og jeg bruger den stadig aktivt den dag i dag. Jeg bruger nogle af de ting, jeg har lært fra bogen til kontinuerligt at forbedre mig selv gennem micromanagement af mine vaner."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Jeg er meget stolt af at kunne sige, at jeg er kommet godt igennem mine uddannelser, og at jeg er landet i et spændende job hos PwC."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 
A:

  • "Nikola Tesla - opfinderen af vekselstrøm. I min optik er han muligvis det største geni, der har eksisteret. Ville gerne have muligheden for at snakke mere med ham og lære fra hans måde at tænke på
  • Julius Cæsar og Alexander den Store - disse to hører muligvis ind under den samme kategori, men jeg ser dem begge som store strategiske genier, der på flere områder var meget foran deres tid
  • Elon Musk - han er på mange måder en kontroversiel figur, men jeg ville gerne have muligheden for at blive klogere på, hvordan han tænker, og hvordan dette har været med til at bane vejen til den succes, han har i dag."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?                 
A: "Tag tyren ved hornene hurtigst muligt og vær ikke bange for at få jord under neglene. Gå efter at få et studiejob, da det er med til på bedst mulig vis at klæde dig godt på til det arbejde, der venter dig efter endt studie. Det er ikke bare med til at opbygge erfaring, men også selvtillid inden for dit felt, som kun er en kæmpe fordel af have med i bagagen, når du skal starte i dit første voksenjob."

 

Hvis du er interesseret i eller har spørgsmål til muligheden for en praktikplads i PwC, kan du række ud til Talent Attraction Advisor, Helena Fjord, på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.