"Fra dag 1 følte jeg mig velkommen som en kollega i byggeteamet. Der er stor tillid, samarbejde og frihed til at finde på egne løsninger til opgaver. NCC er et super godt match for mig, fordi mulighederne for udvikling er uendelige."

Josephine Jannerup er uddannet byggekoordinator i 2021. I dag arbejder hun som entrepriseleder og arbejdsmiljøkoordinator hos NCC Danmark A/S - Renovering. Vi har snakket med hende om KEA, arbejdet og en lille smule om det personlige.

Det om KEA

Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?

Josephine: "Omfangsrig"

Hvad var dit yndlingsmodul/eller din yndlingsunderviser?

Josephine: "Jeg er helt enig med de andre tidligere månedens alumner. Der var mange spændende fag og dygtige undervisere, hvorfor det kan være svært at vælge ét fag! Jeg fandt det særligt interessant at arbejde med arbejdsbeskrivelser fra byggesager i den virkelige verden. Dette gav mig indsigt i, hvordan et byggeprojekt forløber fra start til slut samt, hvor mange aktører der er involveret.

Særligt underviserne Jan Johansson og Nanna Käszner gjorde et stort og positivt indtryk på undervisningen. De er altid klar til at hjælpe. Jan var rigtig god at sparre med omkring mit afgangsprojekt, og Nanna var god til at guide mig i, hvordan jeg bedst muligt kunne fordybe mig i mine favoritemner: arbejdsmiljø/sikkerhed og miljøfarlige stoffer."

Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?

Josephine: "Da jeg var på 3. semester sammen med min gruppe, skulle vi agere mentor for en anden gruppe på 1. semester, som skulle udføre en projektopgave. I denne situation følte jeg, at jeg virkelig var kommet langt i uddannelsen, og det var en fed følelse at kunne videregive viden.

Ud over dette minde, tænker jeg tilbage på introdagen på 1. semester, hvor 3. semester gav os nogle sjove opgaver i form af spil og lege. Der blev holdet rystet godt sammen."

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?

Josephine: "Det ville være at påvirke byggekoordinatorernes studieordning og uddannelsesforløb. Jeg ville gerne have været mere ude på byggepladser, besøge fagentreprenører, rådgivere og arkitektfirmaer. Jeg var for 'låst fast' til skolen.

Mit indtryk er, at det lærerteam, som er ansvarlige for byggekoordinatorer i dag, gør meget mere ud af dette, hvilket er supergodt og givende. Særligt er underviseren Bo Mahs god til at tage de studerende med rundt på byggepladser og lave opslag om dette på LinkedIn."

Det karriere-relaterede

Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det?

Josephine: "Mit første og nuværende job som byggeleder er hos NCC Danmarks A/S i Renovering. Jeg startede som praktikant på 4. semester. Da praktikperioden afsluttede, blev jeg tilbudt at fortsætte som studentermedhjælper, herefter blev jeg ansat som assisterende entrepriseleder, og i dag er jeg entrepriseleder og arbejdsmiljøkoordinator.

Fra dag 1 følte jeg mig velkommen som en kollega i byggeteamet. Der er stor tillid, samarbejde og frihed til at finde på egne løsninger til opgaver. NCC er et super godt match for mig, fordi mulighederne for udvikling er uendelige."

Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det, med det du laver i dag?

Josephine: "Der har været flere forskellige ideer som yngre. Min helt store drøm var at arbejde med heste og blive professionel springrytter. Da jeg blev ældre og gik på gymnasiet, troede jeg, at jeg skulle være advokat. Dette var mine karakterer ikke helt enige i, så jeg måtte tænke andre veje. Jeg tog derefter uddannelsen som bygningsmaler, hvorefter jeg fik lyst til at læse videre.

I dag er jeg glad for både at have gennemført gymnasiet, min erhvervsuddannelse og uddannelsen som byggekoordinator fra KEA."

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som entrepriseleder og arbejdsmiljøkoordinator hos NCC Danmark A/S Renovering?

Josephine: "Jeg kan godt lide at komme tidligt op og i gang. Såfremt det passer i teamet og arbejdsflowet, møder jeg gerne kl. 06:00 på byggepladsen. Om morgenen får jeg styr på mails samt overblik over dagens arbejdsopgaver, inden håndværkerne møder.

Jeg går meget rundt på byggepladsen, følger op på tidsplanen, taler med formændene fra diverse faggrupper og kontrollerer at arbejdsmiljøet og sikkerheden er i orden. På min nuværende byggesag er jeg ansvarlig for arbejdsområderne, AMK-B, byggepladsen, murer, maler og nedriver."

Hvad er det bedste ved din karriere?

Josephine: "Udviklingen og viden! Det er meget motiverende for mig at mærke, at min karriere er i fuld gang."

DET PERSONLIGE...

Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? En kompetence eller en ting kun få kender til.

Josephine: "Jeg kan tale og forstå en hel del spansk. Der har været flere håndværkere på byggepladsen, som kommer fra Spanien. Det er sjovt at få genopfrisket det spanske sprog, og håndværkerne får sig et godt grin 😊 Der har desuden også været et par italienere, som ikke kunne engelsk. Så kommunikerede vi spansk/italiensk og kunne forstå hinanden (nogenlunde)."

Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til?

Josephine: "Djævlen i detaljen på DR1-app er super spændende."

Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?

Josephine: "At jeg har den stilling, opgaver og kollegaer jeg har i dag. Det er noget af et spring og udvikling, jeg har gennemgået siden starten af uddannelsen som byggekoordinator."

Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?

Josephine: "Drømmebryllup med min søde kæreste! Men ellers kunne det være en dag med blanding af action og forkælelse.
Tror det bliver:

  • Køre i en audi-sportsvogn langs strandvejen til en skov, hvor jeg kan køre ATV-safari.
  • Forkælelse og massage på Marienlyst Strandhotel.
  • Slutte af med at flyve ned til San Sebastián i Spanien og spise på en michelin-restaurant."

Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumner?

Josephine:

  1. Du kan opnå alt, hvis du vil og lægger kræfter i det! Husk, at du er studerende, hvorfor det er ikke dine underviseres opgave at sørge for at du er med i pensum. Det er dig selv, der må huske at læse i bøgerne, finde emner der interesserer dig og generelt opsøge viden.
  2. Aftal et månedligt møde med din underviser, hvor I kan sparre omkring dine arbejdsopgaver.
  3. Når du kommer ud på arbejdsmarkedet, skal du gøre dit bedste hver dag, men det er vigtigt, at du ikke tager overarbejde, bare for at vise at du kan. Overarbejdet skal nok komme helt naturligt, når det er nødvendigt.
  4. Husk at have det sjovt!
  5. Du er velkommen til at connecte med mig på LinkedIn JOSEPHINE JANNERUP | LINKEDIN