"På 3. semester skulle jeg i et gruppearbejde udvikle et produkt til slagteribranchen. Det at samarbejde med gode venner om at udvikle et produkt fra bunden har klart været et af de gode minder fra KEA, som står stærkest for mig i dag."

Kasper Krogh Vestergaard dimitterede som Produktionsteknolog i 2023. I dag arbejder Kasper som tekniker hos Novo Nordisk, og vi har snakket med ham om hans tid på KEA og hans karriere.

Q & A: 

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Udviklende."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Jeg var utroligt glad for modulet "Fremstillingsprocesser"

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Et minde, der står rigtig stærkt, er fra 3. semester, hvor jeg sammen med en gruppe udviklede et produkt til slagteribranchen. Gruppearbejdet bød på mange sjove timer. Vi lærte meget om, hvad det vil sige at afprøve et produkt i den virkelige verden. Flere dage i træk gik vi forgæves rundt til slagtere, men i starten syntes de ikke, at vores ide var lige så god, som vi mente, den var. Til sidst fandt vi ud af, hvordan slutproduktet skulle være, og hvordan det skulle præsenteres. Det at samarbejde med gode venner om at udvikle et produkt fra bunden har klart været et af de gode minder fra KEA, som står stærkest for mig i dag."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Jeg var meget social på uddannelsen og med mange fra klassen. Men set i bakspejlet kunne det have været fedt at opbygge et større netværk med studerende fra de andre uddannelser." 

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Mit første job efter dimissionen var som tekniker i et udviklingsteam på Novo Nordisk, og her arbejder og trives jeg stadig.

Jeg fik jobbet på den klassiske måde: Altså ved at sende en målrettet ansøgning på baggrund af et opslået stillingsjob. Jeg var slet ikke tvivl om, at stillingen passede perfekt til mig. Jeg var fra start af ærlig om mine kompetencer, min nysgerrighed og min iver for at lære. Efter jobsamtalen vidste jeg, at det var den perfekte arbejdsplads for mig."

Q: Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det med det, du laver i dag? 
A: "Da jeg var yngre, ville jeg – udover at være fodboldspiller og musiker – gerne skabe noget eller gøre en forskel.

En virksomhed som Novo Nordisk passer derfor helt perfekt, for hver dag går jeg på arbejde i en virksomhed, hvor der er fokus på konstant udvikling, og samtidig er jeg hver dag med til at hjælpe millioner af mennesker med at få livet tilbage."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som tekniker hos Novo Nordisk? 
A: "Det er svært at beskrive en typisk arbejdsdag i mit team. Hver dag byder på nye udfordringer, som vi i samarbejde skal løse i teamet. Vi er et udviklingsteam, som typisk laver forsøg, tester og optimerer nye produkter.

Vi laver alt fra at teste parametre og observere, hvordan maskinerne reagerer under produktionen, til, ved hjælp af stabilitetsanalyser, at se hvordan kvaliteten af produktet bliver. Derudover arbejder vi også på at optimere processerne og værktøjerne til produktionen. Herudover hjælper vi typisk andre teams med analyse-, produktions-,og optimeringsopgaver."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Det bedste ved min karriere er den konstante mulighed for at udvikle mig, og at jeg får lov til at arbejde selvstændigt. Novo Nordisk er en arbejdsplads, hvor der hver dag er mulighed for at lære noget nyt og for at udvikle sine kompetencer."

Det personlige... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til. 
A: "Jeg bruger min fritid på at skrive sange for andre artister, selskaber og til mit eget soloprojekt. Jeg har haft god succes med at skrive for større filmprojekter/biograffilm og større artister. Derudover bruger jeg min fritid på opstart af et teambuildings-projekt med to venner, hvor vi tilbyder en kombination af sangskrivning, samarbejde og teambuilding til virksomheder.

Min særlige interesse for samarbejde har været enormt nyttig i teamarbejdet hos Novo Nordisk, for her byder hver dag på nye og spændende udfordringer, som kun kan løses ved konstant sparring, vidensdeling og samarbejde."

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Min yndlingspodcast er ”Splittet til atomer”, hvor forskellige artister fortæller om, hvordan de skrev deres største hit"

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "En af mine seneste store præsentationer er, at jeg efter at have været ansat i 3 måneder Novo Nordisk blev spurgt, om jeg ville afholde en præsentation til vores nytårstaffel foran hele vores afdeling. Her præsenterede jeg mit teams daglige opgaver og funktioner, og fortalte om året der gik, og året der kommer. Det hele skulle foregå på engelsk. Det var noget der fik pulsen lidt op."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Det er svært at svare på. Jeg vil i stedet vende den om og sige, at jeg hver dag forsøger at gøre dagen bedst mulig."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 

Lærerne på produktionsteknologuddannelsen, selvfølgelig:

  • Ina Larsen
  • Dina Jacobsen
  • Kim Vulff Apitz
  • Morten Kjær Stovegaard

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Hold ikke den kreative og skøre tankegang tilbage, det kan være lige præcis det, som hjælper dig med at løse opgaven.

Gør en indsats hver dag. Det belønner sig."