"Jeg har altid tænkt, at jeg nok ikke skulle være håndværker hele livet, men jeg elsker at bruge mine hænder. På VVS-installatøruddannelsen stiftede jeg bekendtskab med ventilationsfaget, som hurtigt fangede min interesse. Det praktiske kombineret med det tekniske tiltalte mig meget og sammen med det at drive forretning, har jeg fundet den perfekte sammensætning for motivation i mit arbejdsliv." 

Jacob Vindahl Andersen dimitterede fra uddannelsen VVS-installatør i 2012. I dag arbejder Jacob som adm. direktør hos Viavent, og vi har snakket med ham om hans tid på KEA og hans karriere.

Q & A: 

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Alsidigt."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Forretningsforståelse og virksomhedsdrift."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Jeg mødte min hustru, mens jeg læste på KEA. Da jeg skulle invitere hende ud første gang, fik jeg involveret halvdelen af klassen i at vælge, hvor vi skulle tage hen. Det var meget sjovt, fordi de var med på sidelinjen, mens jeg lærte hende at kende – og gav mig gode (og mindre gode) råd."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Så ville jeg have haft mere fokus på at opbygge et stærkt netværk på tværs af uddannelserne. Der er jo mange forskellige studieretninger på KEA – også en del inden for byggeriet. Det havde været oplagt at skabe et netværk med nogle af dem, fordi de jo i dag sidder i forskellige spændende stillinger."

vaerksted

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Mit første job var som projektleder i et større ventilationsentreprisefirma. Jeg fik det, efter jeg havde endt mit praktikforløb ifm. VVS-installatøruddannelsen på KEA. Senere blev jeg teamleder i samme virksomhed, inden jeg stiftede Viavent."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A:  "Jeg kommer ud af en blikkenslagerfamilie, hvor min morfar stiftede VVS firmaet FVA-VVS i 1961. Her stod jeg i lære frem til 2011, hvorefter jeg søgte ind på VVS-installatøruddannelsen på KEA. Jeg har altid tænkt, at jeg nok ikke skulle være håndværker hele livet, men jeg elsker at bruge mine hænder. På VVS-installatøruddannelsen stiftede jeg bekendtskab med ventilationsfaget, som hurtigt fangede min interesse. Det praktiske kombineret med det tekniske tiltalte mig meget og sammen med det at drive forretning, har jeg fundet den perfekte sammensætning for motivation i mit arbejdsliv"

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som administrerende direktør hos Viavent? 
A: "Jeg starter typisk min arbejdsdag på kontoret kl. 07.00. Her tjekker jeg mails og er til rådighed for mine kolleger. For de fleste håndværkere på byggepladserne starter dagen kl. 07.00, så telefonen ringer også en del allerede fra morgenstunden, når vores montagefolk er i gang. I de perioder hvor jeg selv kører projekter, besøger jeg også byggepladserne og er til byggemøder. Som udgangspunkt er det dog Viavents projektledere, der kører vores projekter, mens min tid går med administration, tilbudsberegning, sparring og kundepleje..."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Det bedste er bredden af de opgaver, som min stilling indeholder, og det at jeg kan se ting blive skabt/opført og ført ud i livet. Jeg kan godt lide kombinationen af kommunikation med håndværkere og bygherrer/rådgivere og det sociale samvær med kolleger og vores stærke holdånd."

Gruppebillede 1

Det personlige... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til. 
A: "Jeg bruger meget humor i både mit professionelle og private liv. Det skaber en god stemning og kan typisk lette de svære samtaler."

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Jeg lytter mest til de jer podcasts:"

  • Ejendomsinvestoren
  • Casper ringer til Frank
  • Fremtidsfabrikken. 

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Skabelsen af Viavent. Jeg er utroligt stolt af rejsen, fra da jeg startede for mig selv i 2017, og for holdindsatsen der har ført os til, hvor vi er i dag."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Sove længe, spise frokost med nogle gode venner og tage på netcafé"

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 

  1. John Mayer - usædvanlig dygtig til det han gør
  2. Ozzy Osbourne - det må være noget af en oplevelse at snakke med ham
  3. Elon Musk - spændende og kontroversiel mand
  4. Angela Merkel - stærk kvinde, der har drevet det vidt

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Jo mere du selv gør ud af det – jo mere får du også ud af det. Gå mod strømmen – gør noget andet end alle de andre."

vaerksted