"Det bedste ved min karriere er min kreative frihed, og at jeg arbejder med min passion, hvor jeg får lov til at udtrykke mig visuelt. Det er så fedt, at man kommer med en idé og allerede kan kigge på det samme dag, hvis man vil, og tiden er til det."

Michelle Zwisler er uddannet fra Communication Design & Media i 2019. I dag arbejder hun som visuel kommunikationsdesigner hos Kartotek Copenhagen. Vi har snakket med hende om KEA, arbejdet og en lille smule om det personlige.

DET OM KEA...

Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?

Michelle: "Kreativt"

Hvad var dit yndlingsmodul/eller din yndlingsunderviser?

Michelle: "Jeg må nok vælge valgfaget ‘magasinlayout’. I hold skulle vi producere et komplet magasin. Teksterne modtog vi fra et andet valgfagshold, der hver havde et bestemt tema at skrive ud fra. Vores opgave var at skabe et visuelt udtryk, der matchede temaet, så der var overensstemmelse mellem den skriftlige og visuelle kommunikation.  

Jeg er ikke den type grafisk designer, der skaber de smukkeste illustrationer og vildeste tegninger. For jeg er ikke god til at tegne i hånden. Jeg er meget mere en layout-kind-of-girl, der elsker at lege med linjer, former, tekster og layoute. Citatet ‘less is more’ er blevet mit motto. 

Så dette valgfag var ‘meant to be’ for mig. Hver person på holdet fik tildelt en bestemt rolle i et magasinbureau. Det var en fed proces at arbejde på. Jeg lærte bestemt også meget fra de andre, lærerne og de faglige og valide holdninger/debatter/diskussioner, der opstod undervejs."

Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?

Michelle: "‘Halvrene rutiner’ var min gruppes løsningsforslag på en bæredygtig opgave stillet af FN. Jeg husker klart dette projekt, hvor vi som hold skulle lave en podcast om bæredygtige tiltag, man nemt kunne tage til sig i hverdagen. Har sjældent grinet så meget af en opgave, for en af de ‘halvrene rutiner’ vi anbefalede var, at man skulle spare et skyl. Ganske enkelt ved bare at tisse i badet frem for at bruge toilettet, når man gik i bad. På den måde sparede man vand. Vi kom på så mange random og morsomme ideer. Kan I forestille jer, at en hel sal med elever og repræsentanter fra FN lytter til vores podcast om at tisse i badet? Ved ikke helt, hvor modtagelige de var for ideerne, men sjovt, det var det.  

Det blev heldigvis også starten på et smukt venskab mellem mig og de fire andre piger, og vi har holdt sammen lige siden. "

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?

Michelle: "Jeg ville ønske, at jeg havde fokuseret mere på områder, som ikke var mine spidskompetencer. At jeg i stedet tog lidt flere chancer inden for emner, jeg ikke var stærk i og lærte af fejlene. For at fejle er bestemt en lærerig og effektiv proces, hvor man kan udvikle sig."

Det Karriere-relaterede

Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det?

Michelle: "Jeg var så heldig, at mit praktikforløb hos Kartotek Copenhagen resulterede i et job efterfølgende. Først studiejob, derefter deltidsjob, og slutteligt blev jeg tilbudt fuldtidsstilling, som jeg hurtigt takkede ja til."

Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det, med det du laver i dag?

Michelle: "Jeg må indrømme, at jeg aldrig har haft et klart ønske om et specifikt job. Det skiftede hele tiden. Men det var dog tydeligt, at jeg tilhørte i den kreative branche. Jeg startede på at skrive min egen bog, syede gardiner, producerede pakkekalendere til familien med 24 små søde hjemmelavede gaver, designede smykker og strikkede nederdele. Men det er kun en brøkdel. Jeg har altid været kreativ anlagt, så det giver god mening, at jeg i dag arbejder med visuel kommunikation."

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Visuel kommunikationsdesigner hos Kartotek Copenhagen?

Michelle: "Morgenkaffe. Alle dage starter med et fix af koffein, der kan rette mine øjne ud til fuld tilstand. Så kan dagen begynde. Som regel har vi altid en mandagsmorgen-status, hvor vi snakker om det vigtigste for ugen, og så deler jeg opgaverne ud på dagene, så det passer med de deadlines, vi har aftalt." 

Jeg elsker, at der altid er forskellige to do’s i løbet af en dag/uge. Det kan være alt fra at udvikle nye produkter (eksempelvis klistermærkeark, som jeg arbejder på i øjeblikket) til opsætning af det nye AW22 katalog. Fra SoMe produktion til vedligeholdelse af webshoppen. Og fra nyhedsbreve og dertilhørende mailflow for B2C- og B2B-kunder til design og optimering af brugerrejsen på hjemmesiden. Et miks af alt godt visuel kommunikationsmateriale. Vi prøver altid at forbedre os og holde os up-to-date på nye funktioner på de sociale platforme, trends og selvfølgelig sæsonen - hvilke produkter er mest relevant for kunden, og hvad skal der fokuseres på og laves indhold til.  

Hvad er det bedste ved din karriere?

Michelle: "Min kreative frihed og at jeg arbejder med min passion, hvor jeg får lov til at udtrykke mig visuelt. Fordi vi er et mindre team, er der ikke langt fra idé til handling. Det er så fedt, at man kommer med en idé og allerede kan kigge på det samme dag, hvis man vil, og tiden er til det. Samtidig elsker jeg, at jeg får lov til at berøre så mange områder indenfor design, produktudvikling, kommunikation, marketing, visuel branding og konceptudvikling mm., hvor jeg gerne vil udvikle mig og blive stærkere. "

Det personlige

Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? En kompetence eller en ting kun få kender til.

Michelle: "Jeg har tilegnet mig en brugbar evne til at fotografere opstillinger med min ene hånd, mens jeg holder kameraet i den anden. Og ja, der er joket flere gange med, at det skal skrives på cv’et (#håndmodel). De forbigående uden for kontoret har bestemt også fået et morsomt syn med mine akavede poseringer for at kunne få alt indenfor rammen."

Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til?

Michelle: "Hvis jeg skal være helt ærlig, er mit forbrug af bøger faldet med 100% siden studietiden. Og hele podcast-bølgen, som jeg føler alle tog del i, gik forbi mit hoved. Det har endnu ikke fanget mig. Det kan jeg selvfølgelig stadig nå at ændre på. Men i stedet er jeg en kæmpe fan af musik og lytter til musik 24/7. Jeg bliver endda kaldt DJ’en på arbejdet, fordi jeg altid gerne vil have lidt rytmer på, så man ikke sidder i stilhed. Min smag er meget bred og lidt udefinerbar, fordi det altid afhænger af mit mood for dagen."

Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?

Michelle: "Den er tricky…, men I får en vaskeægte cliche: At jeg stadig bliver ved at udvikle mig. Som alle andre har jeg ramt et sort hul på et tidspunkt, men jeg stolt af, at jeg var i stand til at kravle ud af det, og at jeg er blevet stærkere af det. For det har ændret mit livssyn og lysten til altid lytte til mig selv, udvikle mig og ændre ting i mit liv, hvis der er noget, der ikke fungerer."

Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?

Michelle: "Jeg ville samle alle dem, jeg ikke kan leve uden. Dem hvis kram beroliger mig, og hvis energi fylder mig med glæde. Hvad vi ville lave, er faktisk ligegyldig. For jeg ville nyde den i deres selskab uanset hvad. Men hvis jeg skal kræve noget andet for dagen, må den meget godt indeholde godt vejr, god mad og en underholdende aktivitet"

Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?

Michelle: "Jeg vil vælge:

  • Kleopatra, fordi hun var sådan en ‘badass’ leder i et mandsdomineret styre. Det vil være meget fascinerende at høre om hendes tid og regime.
  • August Krogh, fordi han havde en afgørende rolle i udviklingen af insulin og nutidens Novo Nordisk. Jeg har diabetes, så jeg er nysgerrig på at høre om insulinens rejse som en livsnødvendig medicin. 
  • Melvin Kakooza, fordi han bare vil skabe en fantastisk god stemning og få os alle til at grine. 
  • Den sidste skulle være min mor, men da hun var på min alder. Jeg ville elske at møde hende som yngre, og have en samtale med hende om mål og ønsker i livet."

Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?

Michelle: "Vær aktiv og deltag i de netværksmøder, konferencer, karrieredage mm., som KEA tilbyder. Man får meget ud af det både som studerende og virksomhed, og det giver et meget større indblik i erhvervslivet. KEA gør sit bedste for at skabe værdi for de studerende, så tag imod alt den hjælp, de tilbyder. "