"Jeg har aldrig fungeret supergodt i den struktur det danske skolesystem har designet, så da jeg startede på KEA og lige pludselig fandt ud af, at der rent faktisk var et sted - en plads, hvor min krøllede hjerne var velkommen, værdsat og værdifuld, var det som endelig at finde et sted, hvor jeg hørte hjemme."

Sheila Bazaz Kjerulff dimitterede fra uddannelserne Entreprenørskab og Design i 2016 og Design & Business - Communication Design & Media i 2018. I dag arbejder Sheila som Kommunikationskonsulent hos CLEAN – Danmarks Miljøklynge. Vi har snakket med Sheila om hendes tid på KEA og hendes karriere.

Q & A: 

Sheila1cropMORE 

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Hjem. Jeg har aldrig fungeret supergodt i den struktur, det danske skolesystem har designet, så da jeg startede på KEA og lige pludselig fandt ud af, at der rent faktisk var et sted - en plads, hvor min krøllede hjerne var velkommen, værdsat og værdifuld, var det som endelig at finde et sted, hvor jeg hørte hjemme. Det gav så meget mere mening for mig at få stukket 4 hvide t-shirts i hånden, som vi skulle få omsat til flest mulige kontanter på 14 dage end at analysere en islandsk saga."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Grundlæggende var det hele setuppet med at arbejde med en virksomhedscase, samtidig med at vi fik undervisning, der var virkelig fedt. Jeg fandt dog min store kærlighed for adfærdsdesign, da vi havde Tifli Lerche i modulet Nudging. Senere var jeg også i praktik som adfærdsdesigner, og jeg valgte det også senere som valgfag."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Der er ikke et specifikt minde, jeg særligt tænker på, så jeg vil bruge spaltepladsen til at give et kæmpe shout out til alle legenderne fra ED14. Det var en særlig tid for mig, som jeg virkelig værdsætter, og jeg nyder at følge med i, hvor de andre fra årgangen er henne i dag."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Til min afsluttende eksamen på top-uppen, havde jeg lavet et livsstilsmagasin, der skulle inspirere til et mere bæredygtigt liv i stedet for at opfordre til overforbrug. Efter jeg fik min karakter og ordene: ”Jeg håber virkelig, du går videre med det her og udgiver det!” fra både censor og min underviser, fik jeg også et telefonnummer og et navn på en person, der kunne hjælpe mig med at tage det næste skridt. Jeg ringede aldrig."

Sheila2

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Mit første job var som Communication og Marketing Assistant i en HR-virksomhed. Jeg fik sendt stillingsopslaget af en veninde, der kendte virksomheden. Stillingen var egentlig opslået som en trainee stilling, men efter jeg havde været til samtale og blev tilbudt jobbet, foreslog jeg, at vi ændrede titlen til assistent i stedet for trainee til samme løn. Jeg havde lige afsluttet min bachelor, og jobbeskrivelsen listede de kompetencer, jeg lige havde brugt 3,5 år på at erhverve mig, og det gik de med til."

Q: Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det med det, du laver i dag? 
A: "Da jeg var helt ung, ville jeg gerne være advokat. Til jobsamtalen på min nuværende arbejdsplads introducerede jeg mig selv som målgruppens advokat og understregede, at jeg er den person, der stiller spørgsmål på vegne af dem, når der skal produceres content, så det hænger måske lidt sammen."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Kommunikationskonsulent hos CLEAN Danmarks miljøklynge? 
A: "Jeg tror ikke, der er en typisk arbejdsdag. Jeg arbejder i en projektvirksomhed som på kommunikations- og marketingdelen groft sagt kan dele alle projekterne op, som om de er hver deres lille virksomhed. Der er rigtig mange farvekoder, logoer, samarbejdspartnere og kanaler at holde styr på. Jeg sidder med alt fra grafisk arbejde til digital og tryk, hjemmeside, nyhedsbrev, LinkedIn opslag, videoredigering, interview, events og alt derimellem"

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Da jeg gik på KEA, var der en underviser, der sagde, at hun håbede, vi gik ud og ændrede verden til det bedre. Jeg kan huske, at jeg tænkte. ”Bare jeg ikke ender i en virksomhed, hvor målet er at sælge en masse ligegyldigt skrammel produceret i Kina, der kun har til formål at have en avance minimum 2,5, og som alligevel hurtigt ender som affald”. Det er selvfølgelig fedt, at jeg her knap 9 år efter kan sige, at jeg arbejder i en NGO, hvis eksistensgrundlag er at fremme danske miljøteknologiske løsninger og derigennem er med til at sætte skub i den grønne omstilling herhjemme og globalt."

 

Det personlige... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? 
A: "For dem, der kender mig, er det ikke noget hemmelighed, hvor meget det betyder for mig, at min hund Susse Wold må komme med på arbejde. Hun var i øvrigt også med på KEA i eksamensperioderne og kunne finde på at gå rundt alene på en anden etage, mens jeg havde fuld fokus på eksamenskrivning på en anden. * Der må gerne trækkes på smilebåndet"

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Mine favoritbøger i øjeblikket er helt klart: ”Lev for det halve” & ”Rig på tid” skrevet af forfatteren Nanna Hyldgaard Hansen og selvfølgelig også ”Atomic Habits” af James Clear."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Der er ikke en specifik præstation, men noget mere generelt. Hvis der er noget, jeg ikke kan finde ud af, så lærer jeg mig selv det. YouTube er fx min portal til at erhverve mig nye kompetencer i Adobe pakken. For at give et eksempel: Da jeg arbejdede som Digital Content specialist i en kursusvirksomhed, manglede vi noget indhold til et nyhedsbrev. Det endte med, at jeg så en tutorial om, hvordan man lavede en GIF i Photoshop på engelsk og lavede en tilsvarende på dansk. Jeg havde aldrig lavet en GIF i Photoshop eller en tutorial før, og i dag er der over 6.000, der har set den."

Q:Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 
A: "Det vil jeg ud fra devisen om, at” If you are the smartest person in the room, you are in the wrong room."

  • Dronning Elisabeth ll
  • Michelle Obama
  • Ruth Bader Ginsburg
  • Ulla Therkelsen.

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Reflekter efter hvert modul om der var noget, du synes var specielt interessant, som du gerne vil dygtiggøre dig indenfor.
Start dit professionelle netværk nu: Connect med hele din årgang på LinkedIn og brug 20% lige så meget kærlighed på din profil, som du giver din Tinder, snap, IG eller TikTok. Lav et portfolio og opdater det løbende med alt du laver på studiet - også selvom det er røvkedeligt."

Sheila4