Den personlige præstation, jeg er mest stolt af er at have gennemført min uddannelse som bygningskonstruktør. Det var udfordrende at skulle omstille sig til livet som studerende fra en hverdag med børn, arbejde som tømrer og alt det andet, der følger med et livsforandrende valg, som et karriereskift er.

Tim Sommer færdiggjorde sin uddannelse som bygningskonstruktør i 2024. I dag arbejder Tim som Bygherrerådgiver hos Gaihede, ingeniører & arkitekter, og vi har talt med ham om hans tid på KEA samt hans karriere.
Tim1

Q & A: 

DET OM KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Udfordrende."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser?
A: "Mit yndlingsmodul var ”Projektering Konstruktioner,” og min yndlingsunderviser var Maj Helene Bahnsen."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? F.eks. En sjov historie fra dine studier på KEA. 
A: "Det må være en af de gange, hvor en enkelt øl i fredagsbaren blev til en mere, som blev til shots på et snowboard og en masse nye, sjove og spændende bekendtskaber på tværs af semestre."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Jeg ville nok minde mig selv om at nyde tiden mere og ikke have lige så travlt med at komme igennem studiet."

Tim2

OM KARRIEREn...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Mit første job er mit nuværende som rådgiver hos Gaihede, ingeniører & arkitekter. Det fik jeg i forlængelse af en succesfuld praktikperiode og en lærerig periode som studiemedhjælper. Der blev vi enige om, at det var et godt match."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A: "Som barn stod politimand højst på listen, så koblingen til at ende som bygningskonstruktør bliver nok lige lovlig søgt. Havde jeg valget i dag mellem at være politibetjent eller bygningskonstruktør, så ville jeg ikke bytte rundt."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Bygherrerådgiver hos Gaihede?
A: "En typisk dag er afvekslende og udfordrende. Hvis man vil møde ind til de samme opgaver hver dag, er det ikke bygherrerådgiver, man skal blive. Trives man derimod i en hverdag med mange forskellige typer af opgaver og projekter, så er det den rigtige hylde."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Udfordringerne i hverdagen, det høje faglige niveau og mulighed for konstant udvikling, både personligt og fagligt. Som bygningskonstruktør styrer man næsten selv hvilken retning, ens karriere skal gå i."

Tim3

DET PERSONLIGE... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til.  
A: "Jeg besidder en ustyrlig nysgerrighed, der nogle gange skal holdes lidt i snor for ikke at afspore mig i mine daglige opgaver. Der findes ikke noget værre end, når jeg finder ud af der er noget, jeg ikke ved eller kender til, så skal det gerne udforskes i bund med det samme. Jeg bruger min nysgerrighed til hele tiden at blive klogere på mit fag og menneskerne omkring mig i min hverdag. Det er både i forbindelse med min karriere og i min fritid."

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Hverdagen indbyder mest til podcast, og en favorit er fodboldpodcasten ”Stolpe ind”. Der bliver underholdt og nørdet fodbold – lige hvad der er behov for til at komme ned i tempo på vejen hjem fra en solid arbejdsdag."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "At gennemføre min uddannelse som bygningskonstruktør. Det var udfordrende at skulle omstille sig til livet som studerende fra en hverdag med børn, arbejde som tømrer og alt det andet, der følger med et livsforandrende valg, som et karriereskift er."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Bruge tiden med min nærmeste familie. Jeg er heldig at kunne bruge dem til at sparre med, slappe af med, lave sjov. De er mit anker i tilværelsen. Efter sådan en dag kan verden bare komme an!"

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 
A: "

  1. Min farmor - hun er desværre ikke blandt os mere, men et mere livserfarent, omsorgsfuldt og vidende menneske skal man lede længe efter. Så en middag, hvor verdenssituationen lige kunne vendes, og der kunne komme råd, der satte det hele i perspektiv ville være uvurderligt.
  1. Helle Thorning Schmidt - at kunne have en samtale med en, der startede sit arbejdsliv som ungarbejder i Bistroen i Bilka Ishøj, og ender som landets første kvindelige statsminister kan kun være berigende og spændende. Og så er det kun en bonus, vi begge er vokset op i Årets By 1998.
  1. Jürgen Klopp – som inkarneret Liverpool fan og frivillig fodboldtræner ville jeg bestemt ikke have noget i mod at nyde hans selskab. Jeg ved ikke, om jeg ville nå at få et ord indført, hvis først han får snakket sig varm. Men mon ikke der kunne komme et lille tip fra én træner til en anden, jeg kunne tage med på træningsbanen, når min datters U11 hold skal klargøres til fremtidens landshold?
  1. Niels Bohr – med chancen for at blive hægtet helt af eller utrolig meget klogere, så ville en middag med en så vidende mand uden tvivl være interessant. Der kan altid være behov for at få pudset sin almenviden omkring kvanteteori og atommodeller lidt af. Om ikke andet, så kan samtalen sluttes af med en løs snak om fodbold, da Niels udover at være utroligt vidende også var en habil fodboldspiller."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?                 
A: "Brug dine studiekammerater så meget som muligt. Gør brug af hinandens forskellige viden og baggrunde og få dannet et solidt netværk, mens studietiden flyver afsted. Man ved aldrig hvem, man møder i branchen, og relationerne er uvurderlige."