"På KEA lærer du som udgangspunkt kun noget, du kan anvende i praksis, hvilket jeg elskede...Det var en helt ny måde at gribe udfordringer og design an, som jeg stadigvæk i dag drager nytte af." fortæller Anders om sit yndlingsmodul.

Anders Drost Mickleit tog sin uddannelse i E-design fra KEA i 2019 og færdiggjorde derefter Design Business i Communication Design and Media i 2021. I dag arbejder Anders som Partnership Lead i Astralis. Vi har snakket med Anders om hans tid på KEA og hans karriere.

Q & A:

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Anvendeligt. På KEA lærer du som udgangspunkt kun noget, du kan anvende i praksis, hvilket jeg elskede."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Vores modul om Design Thinking er nok det forløb, som sidder mest fast. Det var en helt ny måde at gribe udfordringer og design an, som jeg stadigvæk i dag drager nytte af. Alt for ofte gør man ting på arbejdsmarkedet fordi, "sådan har vi altid gjort". Uden at sætte spørgsmålstegn og uden at teste løsningen før den implementeres. I dette forløb lærte jeg, at det er super vigtigt at teste ens tese af på målgruppen, før man går for langt ned ad en sti, og at man derudover også skal tale med målgruppen, før man går i løsningsmode."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Hm, jeg synes generelt, at moduler med virksomhedscases var de fedeste. Jeg mener, at det var under branding-moduler, hvor vi fik en case fra et reklamebureau. Det vi lærte her ift. arbejdet med indsigter, synes jeg var super spændende, og jeg brugte det flittigt i mit arbejde efterfølgende. Jeg kan være i tvivl om, om det var under min PBA i kommunikation, men dét modul står umiddelbart klarest for mig."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?*
A: "Hm, så skulle det nok være, at jeg ikke brugte biblioteket nok. Der var supermange fede bøger, som jeg desværre ikke fik læst nok af."

Anders4    

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Hvis jeg skal være helt ærlig, og det skal man jo, så arbejdede jeg faktisk mere eller mindre fuldtid under min studietid. På min lønsedel stod der 25 timer, men det var nok tættere på 37. Her arbejdede jeg størstedelen af tiden som mediekonsulent hos Altinget og afsluttede min studietid hos mediet Heartbeats.
Det var begge fantastiske og meget forskellige mediearbejdspladser. Fælles for dem var, at de brød med normerne og de traditionelle medier, og ikke mindst at de begge var født digitale og derfor ikke sad fast på samme måde, som nogen af de store mediehuse gjorde. I og med jeg arbejdede ved Heartbeats, da jeg afsluttede min PBA, var det meget naturligt at forsætte der, hvilket jeg gjorde"

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A: "Jeg har, siden jeg gik på efterskole vidst, at jeg ville arbejdet inden for kommunikations- eller mediebranchen. Derfor fandt jeg en efterskole, som havde en medielinje, hvor jeg under efterskoleopholdet startede et ungdomsmedie. Ligesiden da har jeg arbejdet i mediebranchen i en eller anden udstrækning. Selvom Astralis, hvor jeg arbejder i dag, er en e-sportsvirksomhed, er det også på mange måder en medievirksomhed med mere end 6 millioner følgere på tværs af spillernes og organisationens digitale kanaler.

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Parnership Lead hos Astralis? 
A: "Ligesom i de fleste andre jobs, så varierer min hverdag meget. Men det handler ofte om at projektstyre igangværende projekter og sætte nye projekter i gang. Min vigtigste opgave er at sørge for, at vores kunder lykkes, og at de synes, vores partnerskab skaber værdi for deres forretning. Så det vigtigste er at kunne eksekvere på de gode idéer, som måtte opstå. Hvis man ser for mange begrænsninger i mit job, kommer partnerskaberne ingen veje."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Jeg har aldrig haft et job, jeg ikke synes var sjovt. Jeg har været ekstremt heldig at være omgivet af passionerede og dygtige mennesker, og det værdsætter jeg meget. Hvis man går på arbejde og synes, at det man laver er sjovt, tror jeg på, at resultaterne kommer helt af sig selv. "

Anders3

Det personlige... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? 
A: "Jeg lader mig meget nemt facinere og begejstre. Selvom jeg er voksen, er det tit de helt små ting, der kan gøre mig lykkelig. Det bruger jeg ofte i mit arbejde. Kommer der et nyt projekt ind, som jeg synes er sjovt, bruger jeg meget tid på det også uden for arbejdet. Det gør jeg, fordi jeg synes det er spændende, og fordi min begejstring gør, at det ikke føles som arbejde."

Q:Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Lige nu er det WatchMe, som er en ur-podcast udgivet af Euroman med Brian Lykke som vært. Brian Lykke gør meget ud af ikke selv at være ur-ekspert, men han omgiver sig med ekstremt passionerede ur-nørder. Han tør godt stille de dumme spørgsmål, som jeg selv kunne finde på at stille, og han er samtidigt super sjov. At høre på to passionerede mennesker have en samtale om et emne man interesserer sig for, tror jeg, at alle er vilde med."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Hm, den synes jeg godt nok er svær. Skulle jeg pege på én ting, ville det nok være, at jeg formåede at komme igennem studiet med et flot snit, samtidigt med at jeg gav den fuld gas på arbejdet. Jeg elskede virkelig både mit studie og mit arbejde, og jeg ser kun tilbage på studietiden som en fantastisk tid."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 

A: "Så ville jeg bage et godt brød, løbe en tur med min kæreste og så nyde en sen morgenmad. Så ville vi bruge dagen på at gå en lang tur. Vi ville handle alt muligt lækkert ind i Supermarco og så lave en stor italiensk middag. Den ville vi nyde henover en god flaske vin, og så ville vi se en film på sofaen."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?  
A:

  1. "Første person ville være Brian Holm. Det virker til at han har uendeligt mange gode røverhistorier. Jeg har lyttet til alle podcasts han selv har lavet eller deltaget i. Han virker til altid at være godt selvskab. Så har han holdninger og er ikke bange for at sige dem højt.
  2. Anden person må være Bo Bech. Han er et stort ikon i min bog. Få mennesker brænder igennem når de taler som ham gør. Jeg ville formentligt ikke sige meget i løbet af middagen og det ville jeg være helt OK med.
  3. Tredje person må være Lars Løkke Rasmussen. Han virker som en guttermand og kan helt sikkert også fortælle en god historie eller to. Det skulle være smørrebrød og der skulle hverken mangle øl eller snaps.
  4. Af frygt for at min kæreste læser med, må jeg nok hellere nævne hende her :-)"

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne
A: "Du skal lære at leve med, at du sommetider kommer i gruppe med folk, der ikke vil det ligeså meget som dig. Dét er en-til-en det samme på arbejdsmarkedet. Den kamel har jeg skullet sluge, og jeg har nu lært at manøvrere i det (Sådan nogenlunde). For nogen er deres arbejde (eller studie) noget, som bare skal overståes, så de kan bruge deres tid dér, hvor de får glæde og værdi. Sådan har jeg det ikke selv, men jeg forstår og respekterer, at andre har det således."

---

 *Tip fra KEA Alumne
Er du lige som Anders ked af, at du ikke fik bruge KEAs fantastiske bibliotek nok i din studietid, så tvivl ikke! KEA dimittender kan gennem KEA Alumne benytte KEAs Bibliotek i Guldbergsgade til at arbejde, læse og låne bøger. Du skal blot registre dig hos bibliotekspersonalet, så de har dine nyeste oplysninger. Når du befinder dig på biblioteket, kan du tilgå alle de databaser, der er tilgængelige via IP-adresse, mens de der kræver KEA-login desværre ikke er tilgængelige. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du vil høre mere.