"Min tilgang til livet og mine interesser har altid været præget af at jeg er drevet mod mål." fortæller Lars Molstrup. Det har indtil videre bragt ham og hans familie til Maui, Hawaii, hvor han til dagligt arbejder som Product Development Manager hos kitevirksomheden Cabrinha. 

Lars Moltrup er uddannet som Værktøjsmager, Produktionsteknolog og har ovenpå det en professionsbachelor i Produktudvikling og Teknisk Integration fra 2012. I dag arbejder han som Product Development Manager hos Cabrinha. Vi har snakket med ham om KEA og karrieren.

 IMG 9878

Q & A:

DEt OM Kea...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Muligheder."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul/eller din yndlingsunderviser?
A: "Det er meget svært, da jeg sætter mest pris på den variation som var til stede, men hvis der er et modul at fremhæve, må det være timerne i Industriel design med Christian Lystager. Her var der plads til at drømme ideer til virkelighed og være en del af noget som voksede fra ide til håndgribeligt produkt, hvilket har fortsat med at motivere mig."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? 
A: "Det må jo være alle de dejlige mennesker som kommer fra alle steder i livet, kombineret med en fantastisk fredagsbar og noget bordfodbold 😊"

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Spise flere shawarma." 

IMG 8256

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Min tilgang til livet og mine interesser har altid været præget af at jeg er drevet mod mål. Da jeg startede med at skateboarde, så skatede jeg hver eneste dag for at blive bedre og det samme gjorde jeg da jeg senere fandt en passion med kitesurfing. Da jeg ankom til København fra Herning var det min store interesse og jeg fik drejet mange projekter hen mod at designe udstyr eller komponenter til grejet. Og en masse surf trips.  
Da tiden kom til det afsluttende projekt, havde jeg brugt godt 2 år på at bygge kontakt med et af de førende kite-brands, Naish International (Naish.com), på dette tidspunkt. 2 ture til Maui, Hawaii og utallige e-mails med Produkt manageren, endte til sidst med at jeg fik lavet en aftale for 6 måneders praktikophold i paradis, ved et lille design loft oppe på bjergsiden af Haleakala-vulkanen, i en lille by som hedder Haiku. 
De 6 måneders praktikophold gik over alt forventning og endte med at forlænge 6 måneder yderligere, hvilket endte i fastansættelse. Her var jeg pludselig ansvarlig for produktudvikling, fra ide til færdigt produkt. CAD, prototyping, lab testing, on-water testing, hele vejen til produktion og kvalitetskontrol."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag?  
A: "Mit tidligste minde er en drøm om at være filosof, hvilket var præget af at læse Sofies Verden.... Da jeg blev ældre, så ville jeg mest bare have det sjovt, som unge drenge nu engang vil. En kærlighed for teknik endte med at bringe mig til værktøjsmager-faget.  
Ikke just hvad drømme er gjort af, men det har givet mig solid fundament i forhold til produktion og har været en stor fordel i mit nuværende arbejde." 

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Product Development Manager hos Cabrinha?
A: "Morgenen starter først med at lave morgenmad til mine 2 drenge på 3 og 6 år. Når de er kørt i skole og dagpleje, så starter jeg som regel på kontoret. Nogle dage arbejder jeg hjemme fra min veranda, det tager jeg som det kommer.  
Jeg starter som regel med at få mine e-mails af vejen (som regel omkring 50-100stk), men jeg har fem ingeniørerne/designere, alle har jeg håndplukket, som rapporterer til mig, så der bliver meget hurtigt skiftet fokus til dem. Snakker med dem de fleste dage, hvilket foregår over Skype/Zoom/WeChat. De er spredt for alle vinde: Cape Town, Vancouver, Taiwan, Hong kong, Hood River, så der er mange tidszoner at holde styr på. Nogle dage kan gå udelukkende med at brainstorme med de forskellige designere på forskellige projekter og Review CAD eller prototyper.  
Når det er muligt, så tager jeg på vandet omkring middagstid, en time eller to, 5 minutter fra kontoret. De fleste dage tager jeg ned for teste, nogle gange bare for at få lidt saltvand i hovedet. 
Omkring 3pm, så starter Asien. Så er jeg som regel på telefonen eller til møder med fabrikkerne. Udviklingsmøder, kvalitetsmøder, planlægningsmøder osv. osv. osv..."  

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "At jeg kan være kreativ og at jeg har, og er en del af, et fantastisk team. Det er også meget fedt at surfe i arbejdstiden."  

0F3A8215

DET PERSONLIGE... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen?
A: "Jeg er skaldet.... Hvor der engang var lange tykke dreads, er der bar hud. Det hjælper mig med at være utrolig hurtig gennem vandet."

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til?  
A: "Jeg har aldrig været interesseret i psykologibøger, men fik anbefalet: The 5 personality patterns, af Steven Kessler. Det er en bog som giver meget indsigt ind til hvordan folk tænker og fremfører sig. Hvis man arbejder med mennesker i sit arbejde, er denne bog en øjenåbner. Den vil også tvinge dig til at lære lidt om dig selv."  

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Det er nok min karriere. Jeg har arbejdet meget hårdt for den."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?  
A: "Tage fri fra arbejde og køre ned til Sugar Cove for at body boarde med mine 2 drenge."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?
A: "Min mor, far, bror og søster, da jeg ikke har set dem i over 2 år, fordi det ikke har været muligt at rejse under Corona.... er ved at få kuller..." 

IMG 8343