"Kom i gang med erhvervslivet under studiet. Du skal ikke være bange for at fejle under studiet, og du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan nok, når du dimitterer. Den erfaring, du får ved at arbejde med tingene, er det vigtigste, og erfaringen får du først for alvor, når du kommer i gang med at arbejde." Det er Frederik Hemmingsens bedste råd til KEA studerende og dimittender.

Frederik Hemmingsen færdiggjorde sin professionsbachelor i Økonomi & IT (BEIT) i 2017. I dag er Frederik CEO i virksomheden Sky-Drone, som gennemfører inspektioner i byggebranchen med droneteknologi. Vi har snakket med Frederik om hans tid på KEA og hans karriere.

Q & A:

253A0698

DEt om KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Muligheder."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser? 
A: "Erhvervsjura."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Mit yndlingsminde fra KEA er fra mit bachelorprojekt, hvor vi var en tur i Geneve for at høre, hvordan blockchain kan bruges til at mindske moderne slaveri – Her fik vi de vildeste røverhistorier fra en tidligere FBI-agent, som var undercover for at infiltrere diverse falske "just for show” fabrikker i Asien, der havde hære af børnearbejdere og slaver ganske få gader længere henne."

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?*
A: "Jeg kom sent i gang med at forstå vigtigheden af mit studie, samt hvordan det relaterede til den virkelige verden. Jeg var godt skoletræt fra gymnasiet, og jeg havde en ide om, at BEIT var et alt for bredt studie, efter jeg startede. Der var jo kun et til to fag, jeg egentlig tænkte, at jeg kunne bruge? Det, fandt jeg hurtigt ud af, var en STOR fejl, for da jeg startede som selvstændig, endte jeg med at skulle bruge det hele i mine iværksætterprojekter. Har fandt jeg ud af, at der var ganske få ting, jeg ikke kommer til at bruge, og det jeg fortsat ikke har brugt, kommer jeg sku nok til en dag alligevel…. Undtagen philosophy of science og korrekte fodnoter, den har jeg fortsat ikke fanget!"    

253A0911

DET KARRIERE-RELATEREDE...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det? 
A: "Jeg har været i den heldige situation, at jeg aldrig har prøvet at skrive et CV eller en jobansøgning. Det har været fordi, jeg tidligt (under 2. semester) valgte at gå i gang med at bygge min første virksomhed. Her var vi ude at søge funding til vores ”elendige” ide, og her fik jeg et studiejob hos et Business Angel Office i stedet for at få vores funding. Her arbejdede jeg et par måneder efter min uddannelse, og jeg endte med at hoppe med i en anden startup, som var en investeringscase på mit studiejob."

Q: Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det med det, du laver i dag? 
A: "Jeg drømte om at arbejde hos Hjem-IS bilen. Så kunne jeg jo spise alle de is, jeg ville?!? Det passer egentlig meget godt med det, jeg laver i dag. Efter mit sidste startupeventyr sluttede, gik jeg i gang med at flyve droner til video- og droneræs som hobby. Jeg var - hurtigt efter - vildt fascineret af, hvordan det kunne laves til en forretning. I dag har jeg bygget en dronevirksomhed op, hvor vi flyver med droner hver dag. Måske ikke ligeså vildt som Hjem-IS bilen, men det er tæt på 😊"

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som CEO af SKY-DRONE? 
A: "Efter vi har fået ansatte, er det mere og mere kontorarbejde. Jeg møder hver morgen kl 07:00 (Ja, jeg bestemmer selv min mødetid), kaffe, morgenmad og strukturerer min dag. Kl 08:00 søger jeg for at kunder og mine kollegaer er glade. Herefter står den på salg og forretningsudvikling.

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "Der er enormt meget frihed og ekstremt meget fart på! Jeg har været god til kun at lave ting, jeg har fundet spændende, hvilket giver et helt andet drive end at kigge på, at klokken ringer "fri fra job"."

253A1034


Det personlige... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? 
A: "Som iværksætter går man i seng og tænker på sit firma, og man står op og fortsætter tankestrømmen. Det betyder man hurtigt kan se sig blind og blive en del af problemet, stresset og nogle gange nedprioritere de andre vigtige ting i livet som iværksætter. Derfor er evnen til hurtigt at kunne koble af en nødvendighed. Jeg begyndte for nogle år siden at meditere, hvilket har været et super redskab i min dagligdag. Jeg har altid syntes, det er pinligt at fortælle kollegaer, at jeg lige snupper 5 minutter for mig selv for at gå et hurtigt smut på toilettet - uden at slå brættet op - så jeg kan få mine 5 minutters stilhed."

Q:Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Jeg vil ikke anbefale en bog eller podcast, da det ændrer sig, alt efter hvor man er i sin karriere eller personlige interesser. Dog vil jeg helt klart anbefale at komme i gang med at læse samt lytte til diverse podcasts. Da jeg startede som iværksætter, satte jeg mig for at læse 52 bøger om året, og jeg skrev dem ned og ratede dem 1-5 i Excel. Det har givet mig enormt meget. Det holdt 3 år under min studietid, men jeg læser stadig meget, når tiden er til det - og det kan kun anbefales. Så i stedet for at anbefale en enkelt bog , så slug alt til dig, du kan komme i nærheden af inden for dit felt! Lydbøger når du træner, og podcast i transport når man ikke behøver at høre så meget efter."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Jeg tror, det må være at have bygget vores droneforretning op, og at jeg har formået at omdanne en hobby til et erhverv."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Jeg har altid gerne ville prøve at hoppe i faldskærm. Så jeg tror, at det er noget, jeg vil gøre noget ved."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?  
A:

"Den er supersvær! Jeg ville gerne sige en masse iværksættere og folk, jeg ser op til, men man siger, man aldrig skal møde sine helte.

  1. Elon Musk - Han er en svær størrelse og nok også en blandet fornøjelse, men jeg ville elske at spise middag med én, som ser verden fra sit helt eget synspunkt
  2. Albert Einstein - Det ville være vildt at høre hans tanker om den nuværende forskning og de nyeste teknologiske fremskridt
  3. Leonardo da Vinci – Hans syn på kreativitet og AI
  4. Kevin Mitnick – Hacker som var stor i 80erne og 90erne med ny teknologi og social Engineering (skulle jeg alligevel nævne nogle bøger så er det hans!) han blev låst inde uden sit ene opkald da man var bange for han kunne starte en missilkrig fra en telefon."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?                 

A: Kom i gang med erhvervslivet uden for studiet. Du skal ikke være bange for at fejle under studiet, og du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan nok, når du dimitterer. Den erfaring, du får ved at arbejde med tingene, er det vigtigste, og erfaringen får du først for alvor, når du kommer i gang med at arbejde. Om det så er lokalt foreningsliv, iværksætteri eller velgørenhed - det er ikke så vigtigt, bare du holder dig i gang, og at du finder motivationen i dit arbejde - også når du har opgaver, der der ikke giver mening, for de ender som regel alligevel med at give rigtig god mening.

 

ER DU NYSGERRIG PÅ VIRKSOMHEDEN SKY-DRONE? SÅ KLIK HER.

253A1008