Inwear lægger stor energi i deres praktikanter, fordi de ser hver praktikant som en potentiel ny medarbejder. Tanja klarede alle udfordringer og lidt til, og derfor blev hun tilbudt job. Tanja og Inwear er én af fem nominerede til Årets KEApraktik-pris.

Allerede halvejs i praktikken hos Inwear blev Tanja Thybo Heier, som læser Fashion Management på KEA Design, tilbudt en fastansættelse som Junior Buyer. Hun håndterede nemlig ikke bare opgaver såsom bestilling, kommentering og den daglige kontakt med leverandører, hun omsatte også den viden, hun har fået på studiet, til at skabe produkter, som fungerer i erhvervslivet. Hun udviklede sin viden inden for materialer, men også indkøbets struktur, og hvordan et stykke tøj bliver til fra idé til virkelighed med indkøbet som et utrolig vigtigt led.

Og så turde hun stille spørgsmål til eksisterende procedurer, som hun opdagede ikke fungerede:

Tanja ÅKP 2020”I forbindelse med nogle fotoprøver til vores største kunde opdagede jeg, at hele den officielle procedure ikke fungerede optimalt. Jeg brugte nogle uger på at optimere den, og det blev modtaget rigtig godt og er nu fast procedure i virksomheden. Jeg er stolt af, at jeg stod fast ved de inputs og idéer jeg havde - og at jeg turde forsøge at ændre på en ellers fast procedure og gøre den mere rentabel og effektiv,” siger Tanja Thybo Heier.

Og det blev bestemt bemærket hos den danske modekoncern:

”Tanja har været enormt proaktiv og taget rigtig meget ansvar. Enhver opgave, der er blevet stillet, er hun gået til meget seriøst, og hun har været god til at netværke på tværs af virksomheden for at kunne løse de her opgaver. Det er flot, at hun har den selvtillid og vilje til at lære – hvilket også har gjort, at vi har ansat Tanja,” Selma Makacev Thiel, InWear og fortsætter:

”For os er det fantastisk, at vores praktikanter synes, de får noget ud af at være hos os - både nu hvor de er studerende, og når de skal ud på arbejdsmarkedet. Vi tilstræber at give dem så meget ansvar, som de overhovedet kan tage. Og mange af dem er rigtig gode og har rigtigt meget lyst til at lære, og det gør også, at vi har rigtig meget lyst til at investere i dem. Vi vil gerne bruge dem til noget rigtigt, og håber, at vi har en fremtidig medarbejder – vi ser på dem som potentielle medarbejdere, og derfor giver vi dem relevante opgaver.”

Juryen blev både imponeret af Tanja og af Inwear:

”Selma beskriver, hvordan de er strategiske omkring praktikanter, og det er helt i orden at gøre det for at rekruttere og få noget ud af det som virksomhed. Praktikforløbet er et godt eksempel på, at praktikken, udover at være et læringsforløb for den studerende, også kan være en del af virksomhedens søgning efter fremtidige medarbejdere, hvilket er til gavn for både virksomheden og den studerende.

Både virksomheden og den studerende er gået dedikeret ind i praktikforløbet. Tanja har været villig til at lære, og har samtidig turdet stille spørgsmål og komme med nyt input. Hun lykkedes med at lave en reel forandring til det bedre, en passende forstyrrelse som gør en reel forskel. Hun har fokus på sin faglighed og det samme har virksomheden, og det giver udvikling.”

Og derfor kan Tanja næsten heller ikke vente med at komme tilbage til virksomheden:

”De har hjulpet og udviklet mig samtidig med, at de har presset mig tilpas meget så jeg har lært en masse. Derudover har de helt enkelt taget mig til sig og behandlet mig langt bedre end forventet, og jeg kunne på ingen måde have bedt om et bedre praktiksted.”

Tanja og Inwear er én af de fem nominerede til Årets KEApraktik-pris. Vi offentliggør alle fem nominerede disse dage. Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres den 22.april.

Den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik er desværre aflyst i år grundet Corona.

Juryen består af:

Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool

Lars Kruse, iværksætter og rainmaker samt forretningsudvikler hos Prolike

Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator på KEA