På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I år har over 800 studerende indstillet deres yndlingsunderviser til titlen. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ni nominerede. Vinderen kåres på KEAs medarbejderdag den 15. august.

Nicklas Frederiksen og Benjamin Hughes er nomineret til titlen som Årets Underviser team på KEA. 

Hvad er særlig vigtigt for dig i din undervisning?

NICKLAS:

"Det er særligt vigtigt for mig at de studerende får nogle succesoplevelser. F.eks. gennem stilladsering af opgaver – lave nogle meget nemme opgaver, som så bliver progressivt sværere og leder ind i nogle større projekter. Jeg kan også bedst lide at finde nogle projekter som jeg tænker er inspirerende for studerende."

BENJAMIN:

"Der er to ting der er enormt vigtige for mig i min undervisning. 1. Mine klasser skal være trygge læringsrum. 2. jeg forsøger at gøre klassen så social som muligt, hvor de studerende kender hinanden igennem projektarbejde og opgaver i klassen.

Med det sociale fundament på plads er min undervisning præget af aktiv læring vha flipped classroom, hvor de studerende arbejder på skøre, sjove og interessante opgaver.

Til sidst vil jeg fremhæve tæt samarbejde med virksomheder i form af gæsteundervisere, tværfaglige projekter med virksomheder og virksomhedsbesøg på hvert semester.

 

Hvorfra får du inspiration til din undervisning?

NICKLAS:

"Inspiration kan komme fra alle steder. Jeg bliver inspireret af mine kollegaer, bøger, Youtube eller undervisere jeg tidligere selv har haft. Det interessante ved at arbejde med mennesker og læring er at det har så mange tilstødende felter, som kan påvirke ens undervisning."

 

BENJAMIN:

"Jeg bliver inspireret af en som Mette Wichmann, der tør udfordre hvordan man underviser en klasse. Kan de studerende bare selv lave læringsmål og opgaver og projekter, hvordan ville det se ud og hvad er underviserens rolle i det. Der er jeg ikke selv, men jeg bliver inspireret af den måde at tænke undervisning på.

Lars Bogetoft min tidligere chef kunne inspirere ift. at tænke på de studerende som en ressource i klasserummet.

En forsker der hedder Ethank Mollick retænker hvordan undervisning ser ud med Generativ AI, det er jeg meget inspireret af.

Nicklas Frederiksen er super vigtig for mig at brainstorme og udvikle ideer, forløb og projekt med."

 

Blå bog: Nicklas Frederiksen Nicklas Frederiksen

  • Underviser på IT-arkitektur: Dataforståelse, Databasedesign, Applikationsudvikling, Digital Kultur
  • Har været på KEA i 4 år
  • Jeg er uddannet BSc. Informatik og Kommunikation: Roskilde Universitet og Cand.IT Softwareudvikling fra IT-universitetet.

 

Blå bog: benjamin hughesBenjamin Hughes

  • Underviser på IT-arkitektur: Dataforståelse, Databasedesign, Applikationsudvikling, Digital Kultur
  • Har været på KEA i 3 år
  • Jeg har en kandidat fra DTU i Digital Media Engineering. Efter det har jeg arbejdet som softwareudvikler ved DR, været Co-founder I et startup, og har arbejdet som uddannelsesansvarlig for en non-profit som underviser flygtninge i webudvikling.