I strålende solskin i gårdhaven på Hotel Allinge modtog medstifter og Marketing Manager Nicolai Christensen fra Computerfriend.dk, Danske Erhvervsakademiers Innovationspris 2012. Folkemødet dannede rammen om prisoverrækkelsen.

Af Camilla Wittenkamp, KEA
Sammen med anerkendelsen og de rosende ord fra de erfarne iværksættere i dommerpanelet og Dansk Erhverv fulgte en check på 25.000 kroner. Og Nicolai Christensen var efter overrækkelsen glad og stolt over at have modtaget prisen: ”Det betyder rigtig meget for mig at vinde I-Faktorprisen. Det er rart, at man bliver anerkendt, og det giver en et boost fremad for, at blive ved med at have motivationen til at stå op om morgenen og være glad for det vi laver”. Computerfriend.dk er en innovativ servicevirksomhed til glæde for brugerne, udarbejdet af studerende fra Erhvervsakademi Sydvest. Hvad pengene skal bruges på ved Nicolai Christensen endnu ikke, men en øl til sine med skabere af Computerfriend.dk bliver der i hvert fald til ifølge Nicolai.

I-Faktorprisen gives til studerende fra erhvervsakademierne, der har udarbejdet innovative projekter, der kan være med til at skabe vækst i samfundet.

2.prisen gik til de mange studerende bag 'Bootcamp 48 timer' -  innovation i praksis på en mindre virksomhed, udført af studerende fra Erhvervsakademi Lillebælt. 
3.prisen gik til opfinderen af 'Solcellegadelampen', som er udarbejdet af studerende fra Erhvervsakademi Sjælland.Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv indledte prisoverrækkelsen med en tale til de tre finalister. Han lagde vægt på de lærerige elementer ved at være blandt de bedste:"Det at være blandt de sidste tre i en konkurrence er jo en ære, og det kan være marginaler, der afgør, hvor man kommer til at stå på podiet. I er alle tre vinderne, men der er altid en forskel, der afgør placeringen, det skal man blot tage som en udfordring og så man lærer af processen og bliver bedre.” Det var ordenen til finalisterne i I-faktorprisen 2012 fra Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv.

En ny tradition er skabt
I-faktorprisen er i sig selv en debutant. Det er nemlig første gang at I-faktorprisen bliver uddelt og Niels Milling, Dansk Erhverv, roser initiativet fra Danske Erhvervsakademier:”I dag skaber vi med i-faktorprisen en tradition og jeg glæder mig til at se, den der vil følge konkurrencen op de kommende år – det er det vi har brug for ikke kun på erhvervsakademier, ikke bare i dansk erhvervsliv, men også i det danske samfund. Det kræver mod, risikovillighed og evnen til at eksekvere, egenskaber vi har brug for – så tillykke til prisen”.

Partnerskaber mellem uddannelse og virksomheder er vejen frem
Efter prisoverrækkelsen var der efterfølgende debat om Erhvervsakademiernes rolle i relation til innovation og vigtigheden af uddannelser, der uddanner Danmarks kommende innovatører.

Christoffer Ritzau, adm. direktør Dansk Mode & Textil, betonede at Regeringens innovationsstrategi bl.a. skal indeholde partnerskaber mellem uddannelse og erhvervsliv: "De tre prisvindere i dag er klokkeklare eksempler på, at når man etablerer et samspil mellem virksomheder og vidensinstitutioner, så opnår man resultater, der når meget længere end man ellers ville have nået til.  Der er ingen tvivl om, at den praksisnære undervisning, som erhvervsakademierne leverer, gør at vi her har har et uddannelsessystem der sætter kursen for dét som dansk erhvervsliv har efterspurgt i mange år: nemlig et kvalificeret medspil og modspil mellem dansk erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner."

Mere info om I-faktorprisen

Læs mere om I-faktorprisen her.
For mere information kontakt Camilla Wittenkamp Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf.: 24983701