Som svar på Regeringens innovationsstrategi vil KEA Københavns Erhvervsakademi gerne sætte fokus på, hvordan erhvervsakademiernes praksisnære uddannelser, allerede nu og i fremtiden gør studerende i stand til at spotte nye markeder og hurtigt omsætte viden til bæredygtige forretningskoncepter, der skaber værdi for samfundet.

Pressemeddelelse fra KEA Københavns Erhvervsakademi:

Danmark skal være løsningernes land, hvor innovative løsninger på store samfundsmæssige udfordringer omsættes til vækst og beskæftigelse baseret på efterspørgselsdrevet innovation. Visionen i regeringens oplæg indebærer et paradigmeskifte i innovationspolitikken. Innovationspolitikken skal fremover være baseret på et paradigme, hvor globale samfundsudfordringer er i centrum, hvor forskning, innovation og uddannelse bindes tættere sammen og hvor investeringer i viden betyder øget vækst, jobskabelse og nye løsninger. 

En genvej til billigere el og et nyt spil for blinde. Det er to gode eksempler på, hvordan innovative studerende spotter nye markeder og udvikler nye forretningskoncepter for små midler. 

Genvej til billigere el
24-årige KEA studerende Johannes Holger Greve er gået i luften med et nyt forretningskoncept skiftel.dk, der allerede har sparet danskerne for 230.000 kr. Grundlaget for forretningen, er at 90 % af Danmarks befolkning betaler for meget i el. El-markedet er liberaliseret, men forbrugerne er stadig tilbageholdne overfor at skifte el-selskab, måske fordi der ikke er særlig stor forskel på priserne og det er besværligt og omstændigt at skabe overblik over priserne på markedet.  Dén problemstilling har Johannes Holger Greve set som et marked og udviklet sitet www.skiftel.dk. Sitet gør det nemlig nemmere for forbrugeren at finde vej til billigere el og på den måde medvirker forbrugeren selv til at skabe et mere konkurrencepræget el-marked og billigere priser. Johannes, der har arbejdet med idéen i to år fik for alvor fart i forretningen, da han startede på KEA: ” Vi lærer jo en masse på studiet omkring kommunikation, markedsføring og web usability, altså hvad der fungerer på nettet, og det har jeg kunnet bruge til at udvikle min forretning siden april i år”, fortæller Johannes Holger Greve, iværksætter og idémageren bag konceptet skiftel.dk. Johannes Holger Greve læser multimediedesign på KEA Københavns Erhvervsakademi.

Blinde scrabble nomineret til Index Award
Punkt er navnet på et nyt Scrabble spil udviklet til blinde baseret på punktskrift. Spillet er udviklet af to KEA studerende, Tobias Freddie og Matthias Gammelby. Spillet, der nu er nomineret til den fornemme globale designpris Index Award, er et konkret eksempel på at studerende udgør en kæmpe innovationskapacitet, for det er først innovation i det øjeblik markedet er modtageligt. Tobias og Freddie læser produktionsteknologi på KEA Københavns Erhvervsakademi.

Uddannes til innovation og iværksætteri
Pernille Berg, videnchef ved KEA Københavns Erhvervsakademi, ser disse som gode eksempler på, hvad de studerende fra Københavns Erhvervsakademi kan. De kan nemlig meget hurtigt omsætte viden til handling. ”Disse er eksempler på at løse samfundsudfordringer og de studerende viser, at de mestrer at identificere behov og efterspørgsel, omsætte disse til handling og markedsrettet forretningsudvikling”, siger Pernille Berg, der som repræsentant for KEA har deltaget i udviklingsprocessen omkring innovationsstrategien. Med en erhvervsakademiuddannelse går dimittenderne ikke bare ud i ledighed. De skaber selv et job. Iværksætterånden er nemlig stor blandt de studerende på KEA. 65 % af KEAs nye studerende vil gerne være iværksættere.  ”Vi lever op til innovationsstrategiens udfordring, i det vi uddanner unge mennesker, der kan gøre viden til handling og selv skabe et job baseret på en markedsrettet forretningsudvikling. Vi er med på at løse de udfordringer, der lægges op til i regeringens initiativ Innoplus”, siger Pernille Berg.

Yderligere information:

Pernille Berg, videnchef, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 2026 7554

Camilla Wittenkamp, pressekoordinator , Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 2498 3701 

Links:

www.kea.dk

www.skiftel.dk Johannes Holger Greve Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf: 4242 4255om Punkt-scrabble: nominateforindexaward.dk/Presentation/read/id=MTk5NA