På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I år har over 800 studerende indstillet deres yndlingsunderviser til titlen. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ni nominerede. Vinderen kåres på KEAs medarbejderdag den 15. august.

Jane Olga Riggelsen er nomineret til titlen som Årets Underviser på KEA. 

Hvad er særlig vigtigt for dig i din undervisning?

"Det er vigtigt for mig, at møde de studerende der hvor de er. De studerende på efteruddannelse kommer med en række erfaringer og deres motivation for læring er i top. Det de lærer kan de direkte anvende i deres egen hverdag med det samme. Jeg er meget opmærksom på at skabe dialog og et fortroligt og trygt læringsrum, for at opnå de bedste forudsætninger for, at de studerende både videndeler og erfaringsudveksler. Derfor er mine didaktiske overvejelser og tilrettelæggelsen af undervisningen med fokus på understøttelse af kollaborativ læring, med relativ lidt “tavle undervisning”. De studerende giver faktisk udtryk for at de lærer meget af hinanden og det prøver jeg, at fremme i undervisningen via gruppearbejde med deres egne cases og dialog baseret undervisning med masser af eksempler fra deres egen praksis.

Der er flere der har udfordringer omkring opgave skrivning og eksamen, dels fordi de kommer med meget forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og dels fordi nogle har dårlige oplevelser fra tidligere. Det er vigtigt for mig, at de studerende støttes og vejledes i forhold til den akademiske uddannelse, de nu er gået i gang med. Det bruger jeg tid til at itale- og rammesætte. Eksamensformen tager udgangspunkt i deres egen praksis, som de jo er eksperter i, og det forsøger jeg at skabe noget tryghed omkring.

Fornemmer jeg, at de studerende er et andet sted end jeg har planlagt, så afviger jeg gerne og prøver at møde dem der hvor de er. De har typisk en meget travl hverdag som leder, og derfor er det vigtigt, at de kan se værdi i at deltage aktivt i undervisningen, for at sikre et godt udbytte og transfer. Det er afgørende og måske det vigtigste for de studerendes engagement og motivation, at det vi gennemgår giver mening, så derfor bruger jeg f.eks. også eksempler fra sportens verden.

Det er vigtigt for mig løbende at evaluere, udvikle og justere på den planlagte undervisning, så den bliver tilpasset de studerende og bliver dynamisk. Kan jeg udvikle nogle digitale undervisningsmidler, der understøtter deres læring, gør jeg også det. F.eks. har jeg vejledt nogle omkring Chatgpt, efter at KEAs nye retningslinjer øger muligheden for, at de studerende også kan bruge det hjælpemiddel."

 

Blå bog: Jane Olga RiggelsenJaneOlgaRiggelsen hund

  • Jeg underviser lige nu er det Akademiuddannelsen i Ledelse. De moduler jeg har på AU ledelse er: Ledelse i praksis, Organisation og Arbejdspsykologi, Human Ressource Management og Projektledelse.
    Tidligere da jeg var fastansat var det på Akademiuddannelsen i HR. Der var det de 3 obligatoriske moduler: Strategisk HR, Strategisk Kompetenceudvikling og Organisationsudvikling i et HR perspektiv.
  • Jeg har arbejdet på KEA i 10 år - Først som timelærer på Akademiuddannelsen i ledelse. Derefter fastansat som Uddannelseskonsulent for Akademiuddannelsen i HR samt Koordinatoruddannelsen. Senest som timelærer på Akademiuddannelsen i Ledelse – ialt 10 år.
  • Jeg har selv gået efteruddannelses vejen, og er endt med en Master i IKT (informations og kommunikationsteknologi) og Læring. I 2018 blev jeg Lektor på KEA. Tidligere har jeg været IPMA certificeret i Projektledelse. Inden jeg kom til KEA har jeg over 20 års erfaring med HR og ledelse bl.a. fra Post DK, Magasin Du Nord, NKT Flexibles. Jeg har også været selvstændig konsulent af et par omgange indenfor HRD med speciale i kompetenceudvikling og Transfer. Jeg kom til KEA via en tidligere kollega der spurgte om jeg ville være timelærer, og senere blev jeg spurgt om, jeg ville fastansættes - det sagde jeg ja til. Jeg kom tilbage til KEA Efteruddannelse sidste år, efter min mand og jeg havde kørt rundt i Autocamper i et år, til forskellige UNECO verdensarvs steder i Europa. Jeg har igennem min karriere opbygget en god faglig viden, erfaringer fra erhvervslivet i forskellige virksomheder og et solidt netværk, som jeg trækker på i min undervisning.