Darius Gintalas og Interroll er nomineret til Årets KEApraktik. Hans analyser og nye løsninger på virksomhedens processer har skabt fremgang og større effektivitet.

 

Som led i sit praktikophold hos Interroll, der producerer logistikanlæg, kassebånd og fabriksløsninger, fik Darius Gintalas til opgave at analysere og lave en liste med forslag til, hvordan virksomheden kunne forbedre deres aluminium-delproduktion på fabrikken. Og han kom bogstaveligt talt hele virksomheden igennem:

”Jeg talte med alle afdelinger: teknik, produktion, kvalitet, salg og ledelse. Det gjorde det muligt for mig at få det fulde billede af, hvordan produktionen er organiseret i virksomheden, og hvilke problemer jeg kunne bidrage til at løse. Problemløsning var det primære fokus gennem praktikopholdet,” siger Darius Gintalas, som læser til produktionsteknolog på KEA.

Og hans resultater imponerede juryen:

”Det er ekstremt mange arbejdsprocesser og leverancer han har haft indflydelse på. Han kommer med sin faglighed og meget ekspertise, som han sætter i spil. Darius formåede at forholde sig kritisk til data og ved at lave sine egne udregninger kunne han præsentere virksomheden for værdifulde forslag og løsninger – hvilket han var i stand til qua den teoretiske viden, han har fået med sig fra sin uddannelse.”

Omvendt åbnede Interroll alle døre uden forbehold. Og spørgsmål, såvel som påpegning af mindre velfungerende områder, nye løsninger og forslag til ændringer blev modtaget med stor åbenhed. Darius Gintalas og han arbejde blev på alle måder taget seriøst.

”Vi oplevede problemer i kvalitet- og kapacitetsudnyttelse i vores alucenter, og vi havde ikke selv ressourcer nok til at foretage en udførlig dataindsamling og analyse i samme grad, som Darius har formået. Han har indsamlet data, tidsmålinger, filmet de relevante processer og talt med operatørerne og øvrige medarbejdere for at få et detaljeret overblik og finde årsagerne til vores problemer,” siger David  Powonzka, Interroll og fortsætter: 

”Vi har i høj grad draget nytte af Darius’ arbejde. For os er det en stor og værdsat ressource at have praktikanter, som har den faglige viden og gåpåmod, som kræves for at få et succesfuldt og direkte implementerbart resultat. På den måde oplevede vi fremgang på større opgaver, som vi ellers ikke selv har nok ressourcer til. Vi kan gå videre med hans konklusioner og implementere de løsninger, vi finder bedst egnede.”

Darius Gintals er oprindeligt fra Lituaen, men har boet og arbejdet i Danmark siden 2010. Og han har tænkt sig at blive, når han er færdig med sin uddannelse på KEA.

Darius Gintalas er sammen med fire andre studerende og virksomheder nomineret til Årets KEApraktik. Vinderen offentliggøres den 24.april og går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, som i år afholdes i LEGO House i Billund den 16.maj.

Juryen, som har udvalgt de fem nominerede til Årets KEApraktik blandt de mange indstillinger, bestod i år af Anne Christine Persson, CEO i Monies, Mikkel Jespersen fra 1508 og Charlotte Teinby, HR Business Partner i Solar.